USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Українські пілоти вже почали навчання на літаках F-16, - Резніков

До тренувань також приступили інженери і техніки
F-16
Джерело: відкриті джерела

Українські пілоти, інженери та техніки в певній кількості розпочали навчання на літаках F-16. Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков у коментарі "24 каналу".

Крім того, до тренувань приступили українські інженери і техніки.

За словами Резнікова, про завершення цих навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські пілоти, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

"Цей період підготовки у вигляді навчань буде витрачено на те, щоб продовжити проєкт з розуміння, коли в нас будуть літаки безпосередньо. А ще головне - скільки", - наголосив міністр оборони України.

Також міністр наголосив на важливості того, яка саме зброя буде на винищувачах. Адже без радарів літак не бачить, а без кулеметів, ракет і снарядів - він не зброя, а лише носій. Тому коли партнери ухвалюватимуть рішення, яка країна і скільки готова передати літаків, звертатимуться по згоду на це до США.

"Кожна країна буде отримувати такий дозвіл і буде говорити: "Я готовий передати таку кількість літаків". Відповідно, із запчастинами, можливістю забезпечення. "Я готовий передати таку кількість ракет або авіаційних бомб, або чогось ще". Тоді буде зрозуміла друга частина проєкту", - пояснив Резніков.

Очільник Міноборони наголосив, що не має сумнівів у тому, що Повітряні сили ЗСУ застосовуватимуть винищувачі F-16. Однак коли саме - питання поки що відкрите.

"Мінімальний термін на підготовку пілотів - 6 місяців", - нагадав він.

Нагадаємо, раніше видання Politico писало, що Україна визначила першу групу з восьми пілотів, які почнуть навчання на винищувачах F-16. Вісім українських пілотів, які вільно володіють англійською мовою, готові почати навчання на винищувачі, щойно офіційно план підготовки буде затверджено ЄС і США.

При цьому ще 20 пілотів пройдуть курс англійської мови, а вже потім розпочнуть тренування. Водночас наголошується, що загалом до навчання на американських винищувачах було відібрано 32 льотчики, що достатньо для двох ескадрилій.

Пізніше Білий дім підтвердив, що Україна отримає винищувачі F-16 одразу після навчання пілотів. 

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW