USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Українські пілоти вже почали навчання на літаках F-16, - Резніков

До тренувань також приступили інженери і техніки
F-16
Джерело: відкриті джерела

Українські пілоти, інженери та техніки в певній кількості розпочали навчання на літаках F-16. Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков у коментарі "24 каналу".

Крім того, до тренувань приступили українські інженери і техніки.

За словами Резнікова, про завершення цих навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські пілоти, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

"Цей період підготовки у вигляді навчань буде витрачено на те, щоб продовжити проєкт з розуміння, коли в нас будуть літаки безпосередньо. А ще головне - скільки", - наголосив міністр оборони України.

Також міністр наголосив на важливості того, яка саме зброя буде на винищувачах. Адже без радарів літак не бачить, а без кулеметів, ракет і снарядів - він не зброя, а лише носій. Тому коли партнери ухвалюватимуть рішення, яка країна і скільки готова передати літаків, звертатимуться по згоду на це до США.

"Кожна країна буде отримувати такий дозвіл і буде говорити: "Я готовий передати таку кількість літаків". Відповідно, із запчастинами, можливістю забезпечення. "Я готовий передати таку кількість ракет або авіаційних бомб, або чогось ще". Тоді буде зрозуміла друга частина проєкту", - пояснив Резніков.

Очільник Міноборони наголосив, що не має сумнівів у тому, що Повітряні сили ЗСУ застосовуватимуть винищувачі F-16. Однак коли саме - питання поки що відкрите.

"Мінімальний термін на підготовку пілотів - 6 місяців", - нагадав він.

Нагадаємо, раніше видання Politico писало, що Україна визначила першу групу з восьми пілотів, які почнуть навчання на винищувачах F-16. Вісім українських пілотів, які вільно володіють англійською мовою, готові почати навчання на винищувачі, щойно офіційно план підготовки буде затверджено ЄС і США.

При цьому ще 20 пілотів пройдуть курс англійської мови, а вже потім розпочнуть тренування. Водночас наголошується, що загалом до навчання на американських винищувачах було відібрано 32 льотчики, що достатньо для двох ескадрилій.

Пізніше Білий дім підтвердив, що Україна отримає винищувачі F-16 одразу після навчання пілотів. 

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку