USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації

Без органів повертають здебільшого тіла закатованих військових
полон цивільні в'язниця
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Росія, ймовірно, використовує органи українських військовополонених для трансплантації. Адже в Україну тіла повертають без них. Про це заявили родичі військовополонених на зустрічі із Надзвичайним та Повноважним послом України в Туреччині Василем Боднаром в Анкарі, передає "Укрінформ".

Зокрема, дружина одного з військовополонених захисників Маріупольського гарнізону повідомила, що без органів повертають здебільшого тіла закатованих військових. Вона звернулася до президента Туреччини з проханням підтримати створення змішаної медичної комісії, що дозволить стежити за станом здоров'я як українських, так і російських військовополонених.

Більше того, Росія відмовляється повертати і вносити в списки на обмін військовополонених Маріупольського гарнізону.

"Насправді розказують дуже страшні речі, переживають за своїх чоловіків, синів. І це реальний біль, який нас стимулює до того, щоб швидше працювати і стимулювати наших міжнародних партнерів вживати певний дій", – заявив посол України в Туреччині Василь Боднар.

Як ставляться в РФ до українських полонених?

Раніше генпрокурор Андрій Костін розповідав, що фізичним і моральним тортурам піддаються 90% військовополонених.

Зокрема, про це свідчить скринінг тих, хто повернувся з російського полону. Тобто неофіційна розмова з військовополоненими, які зараз повертаються.

Раніше Офіс генпрокурора повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення окупанти стратили щонайменше 61 українського військовополоненого.

Про підозри у цій праві повідомлено лише чотирьом росіянам, винесено один вирок суду.

Понад 2200 українських військових, які перебували в російському полоні, піддавались тортурам – окупанти катують їх, утримують у нелюдських умовах, морять голодом, відмовляють у медичній допомозі, б’ють за українську мову та вдаються до інших способів фізичного насильства.

Більше того, з початку повномасштабної війни прокурори зафіксували 280 фактів сексуального насильствапроти українців, яке вчиняли окупанти. Серед них 101 випадок сексуального насильства щодо чоловіків і 179 випадків – проти жінок.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС