USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Сніговий апокаліпсис у Японії: Загинуло вже 17 і поранено до 93 осіб. Відео

Муніципалітети закликали мешканців бути обережними під час прибирання снігу та не працювати поодинці
Снігопад в Японії_1
Джерело: The Associated Press

Сильний сніг на значній частині Японії забрав життя 17 людей, багато населених пунктів знеструмлено. Про це інформує The Guardian.

Як повідомляє метеослужба Японії, на яку посилається The Guardian, починаючи з минулого тижня потужні зимові фронти зумовили сильний снігопад у північних регіонах країни, який зупинив сотні транспортних засобів на автошляхах, затримав служби доставки та спричинив 11 смертей станом на суботу, 24 грудня. Сьогодні, 26 грудня, кількість загиблих зросла до 17 і поранених – до 93 осіб.

За інформацією офіційних осіб, чимало летальних випадків спричинено падінням людей з дахів або їх похованням під товстими купами снігу, що сповзає з дахів. Муніципалітети закликали мешканців бути обережними під час прибирання снігу та не працювати поодинці.

Джерело: The Associated Press

У багатьох районах північно-східної Японії кількість снігу втричі перевищує середній показник за сезон. Зруйновані лінії електропередачі на найпівнічнішому острові Японії, без світла залишилися десятки тисяч будинків.

На півночі країни було припинено рух десятків поїздів і рейсів, але на даний час сполучення здебільшого відновлено.

Додамо, що Сполучені Штати Америки також накрили снігові бурі. Загинуло вже 27 людей. Місцеві метеорологи говорять про "циклон-бомбу" з арктичними вітрами та морозами до -45°C.

Читайте також:
На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети
Україна отримала 760 млн доларів гранту від Японії та Норвегії Україна отримала 760 млн доларів гранту від Японії та Норвегії
Росія закуповує деталі для танків із Японії та Тайваню через Китай Росія закуповує деталі для танків із Японії та Тайваню через Китай