USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Скандал на укритті в Одесі: У тендері виявили порушення на 24 млн гривень

У виконавця робіт було відсутнє майно та працівники відповідної кваліфікації
укриття Одеса
Укриття в одеській школі
Джерело: Бюро економічної безпеки України

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області виявили порушення під час проведення тендеру на будівництво укриття для закладу освіти. З державного бюджету посадовці планували витратити 24 млн гривень, йдеться в повідомленні пресслужби Бюро.

За інформацією аналітиків, орган місцевого самоврядування та фірма-виконавець робіт уклали договір за результатами тендеру на майданчику електронної системи публічних закупівель Prozzoro.

"У виконавця робіт було відсутнє майно та працівники відповідної кваліфікації. Тобто компанія не відповідає кваліфікаційним вимогам тендеру. З метою упередження розтрати державних коштів аналітики БЕБ направили лист до органу місцевого самоврядування з інформацією про виявлені порушення та пропозицією перевірити доцільність укладання згаданого договору", – зазначається у дописі.

У результаті розгляду рекомендаційного листа замовник та виконавець робіт розірвали договір. 

Тож співробітники Бюро упередили розтрату 24 млн гривень з держбюджету.

Скандал з укриттями

Нагадаємо, столична прокуратура разом з поліцією розслідують кримінальне провадження за фактом розкрадання коштів, які виділяли на ремонт та облаштування укриттів і споруд цивільного захисту.

Причиною масштабної перевірки укриттів стали трагічні події. У ніч проти 1 червня 2023 року під час чергової атаки росіян серед трьох загиблих у Деснянському районі Києва була дружина містянина Ярослава. Укриття, до якого бігла родина, виявилося закритим.

У цей момент сталося падіння уламків, які, за словами очевидців, впали через 10 хвилин після сигналу повітряної тривоги. З дитиною все добре, а жінка – загинула.

Новини за темою: У Києві викрили злочинну групу, яка заволоділа будівлями і укриттями держпідприємства

Згодом після цього президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій, зокрема, розглянули ситуацію щодо укриттів.

Глава держави доручив міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олександру Камишіну провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва та надати звіт протягом десяти днів. Голові МВС Ігорю Клименку доручили зробити те ж саме, але по Україні.

Згодом

Торік у липні столичний суд відсторонив від посади начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА. 

За даними слідства, посадовця підозрюють у розтраті 800 тис. гривень бюджетних коштів, які виділяли на капітальний ремонт найпростішого укриття на території Святошинського району столиці.

"Підозрюваний підписав акти виконаних робіт з завищеними обсягами та вартістю", – йдеться у повідомленні.
Читайте також:
В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?