USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

На Київщині в одному з навчальних закладів побудували укриття, яке не відповідало нормам: На нього виділили 3 млн грн

Директор освітнього закладу отримав підозру
укриття
Укриття
Джерело: Бюро економічної безпеки України

У Вишгороді, що на Київщині побудували укриття для одного з навчальних закладів вартістю в понад 3 млн грн. Але така "благородна справа" була швидше задля власного гаманця, бо ж укриття не відповідало нормам. Тепер директора школи, котрий поставив свій підпис на акті виконаних робіт, отримав підозру від БЕБ, кажуть у відомстві.

В Бюро економічної безпеки з'ясували, що навчальний заклад хотів мати найпростіше укриття, яке б вміщувало сотню осіб. Знайшли підрядників, котріб це зробили. А з місцевого бюджету виділили понад 3 млн гривень.

"Під час виконання робіт підрядна організація збудувала укриття, яке не відповідало заявленому в тендерній документації класу згідно з державними будівельними нормами та технічною специфікацією.  Однак директор освітнього закладу підписав акти виконаних робіт, в результаті чого було безпідставно перераховано бюджетні кошти підрядній організації в сумі понад 3 млн грн", - констатують в БЕБ.

Директору навчального закладу повідомили про підозру. Керманичу освітнього закладу може загрожувати до шести років в'язниці.

Досудове розслідування продовжується.

Новини за темою: У Києві викрили злочинну групу, яка заволоділа будівлями і укриттями держпідприємства

Зазначимо, нещодавно в столиці викрили підприємство, яке не відповідало кваліфікаційним вимогам щодо переможця публічної закупівлі. А в цієї фірми управління освіти одного з районів Києва хотіло замовити будівництво сховища. Детективи БЕБ розповідали, що цінова пропозиція тендеру на будівництво робіт сягала 95,2 млн гривень. 

Також у Києві прокурори разом з поліцією розслідують ще одне кримінальне провадження за фактом розкрадання коштів, які виділяли на ремонт та облаштування укриттів і споруд цивільного захисту.

Ще один скандал щодо будівництва укриття в закладі освіти був в Одесі. Тоді правоохоронці виявили порушення під час проведення тендеру на будівництво.

Виявилося, що з державного бюджету посадовці планували витратити 24 млн гривень. Але у виконавця робіт було відсутнє майно та працівники відповідної кваліфікації.

Читайте також:
Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки
Палили колії та об’єкти ЗСУ на замовлення РФ: Затримано п’ятьох підозрюваних Палили колії та об’єкти ЗСУ на замовлення РФ: Затримано п’ятьох підозрюваних
Замовив через неприязні стосунки: На Київщині в одному з готелів сталось вбивство Замовив через неприязні стосунки: На Київщині в одному з готелів сталось вбивство
Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми