USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Щодня у виїзді з України відмовляють приблизно 150 людям: У ДПСУ назвали причини

Українцям, які хочуть виїхати за кордон, радять прочитати правила та мати відповідні для перетину кордону документи
ДПСУ
Джерело: ДПСУ

В Україні працівники прикордонної служби щодня відмовляють у перетині кордону приблизно 150 людям. Чому відмовляють у перетині українського кордону, розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Переважно у виїзді за кордон відмовляють чоловікам призовного віку (18–60 років).

Разом з тим в прикордонній службі радять українцям, які хочуть виїхати за кордон, прочитати правила та з'ясувати, під яку категорію вони підпадають, і мати відповідні для перетину кордону документи. Речник ДПСУ пояснив, що жінкам та дітям, щоб виїхати за кордон, потрібно мати з собою паспортні документи, дітям можна виїздити зі свідоцтвами про народження. Дорослим – за внутрішнім паспортом також можна виїхати, але для цього мають бути певні обставини.

"Така норма ще діє, але ми й раніше наголошували, щоб за можливості люди робили собі закордонні паспорти, бо саме закордонний паспорт може стати тим документом, який буде необхідний під час перебування за кордоном, а не "внутрішній паспорт". Українські прикордонники випустять із внутрішнім паспортом, якщо людина рятується від війни. А якщо людина виїхала, повернулася і знову виїжджає із внутрішнім паспортом – тільки якщо будуть підстави і розуміння, чому вона так діє. Таку людину можуть висадити на кордоні", – зазначив Демченко.

Новини за темою: Список розширили: Хто з держслужбовців може виїжджати за кордон

Однак речник попереджає: якщо людина поїде за кордон із внутрішнім паспортом, то її можуть не лише не випустити, але й треба розглядати можливість, що й не впустять в іншу країну.

На останок, щоб уникнути проблем на кордоні, треба мати належні документи на автівку, оскільки оформляються не тільки пасажири, а й транспортний засіб.

"Багато хто або забуває документи, або хтось бере машину у знайомого, не оформивши відповідні дозволи. Такі машини не пропускають", – каже речник Держприкордонслужби.

До речі, Кабінет міністрів України дозволив українцям пересилати поштою документи, що засвідчують особу, у тому числі й паспорт як всередині країни, так і за кордон.

Читайте також:
Більше ніж 30 українців загинули з початку війни, намагаючись незаконно перетнути державний кордон, – ДПСУ Більше ніж 30 українців загинули з початку війни, намагаючись незаконно перетнути державний кордон, – ДПСУ
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців
Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович