USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ракетний удар по Краматорську: Правоохоронці викрили коригувальника, його взяли під варту

Ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства
коригувальник Краматорськ

Коригувальник ракетного удару по Краматорську

Джерело: Донецька обласна прокуратура

29 червня правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді мешканцю Краматорська, який коригував ракетний удар по центру міста, внаслідок чого загинули 12 осіб і понад 60 – дістали поранення, інформує Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Краматорська повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", – йдеться в повідомленні відомства.

Хто був коригувальником атаки на Краматорськ?

Голова Служби безпеки України Василь Малюк повідомив, що ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства. Він виявився "розконсервованим" агентом головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ). 27 червня він отримав завдання з'ясувати, чи працює вищезгадане кафе і зафіксувати наявність там відвідувачів. Для цього агент ГРУ здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів.

"Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці. Отримавши цю інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди, – відзначають у СБУ.

Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ, а під час повномасштабного вторгнення "активували" і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську.

Також він мав передавати локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення.

Вже 30 червня агента спецслужб РФ, який скорегував ворожий вогонь по закладу харчування у Краматорську, взяли під варту. Про це інформує Донецька обласна прокуратура.

"За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без альтернативи внесення застави мешканцю м. Краматорська, який підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що внаслідок ворожої атаки загинуло щонайменше 12 місцевих жителів, серед них – 3 дітей. 60 осіб отримали поранення різного ступеню важкості.

Читайте також:
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм