USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

СБУ та ДБР провели обшуки у екснардепа Котвіцького та російського олігарха Фукса. Фото

Внаслідок протиправної діяльності посадових осіб "Надра України" країна втратила право на Сахалінське нафтогазове родовище
Котвіцький
Ігор Котвіцький
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели обшуки на об’єктах колишнього нардепа і російського олігарха, які можуть бути причетні до мільярдних корупційних схем в Україні. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Співробітники СБУ і ДБР провели серію обшуків у рамках кримінального провадження про зловживання службовим становищем посадовцями ПрАТ "НАК "Надра України", – йдеться в повідомленні.

Слідчі дії відбувалися за місцями фактичного проживання фігурантів та в офісних приміщеннях відповідних компаній, кінцевими бенефіціарами яких є російський олігарх та народний депутат України VIII скликання.

За результатами обшуків виявлено та вилучено:

  • чорнові записи та документацію, які підтверджують незаконні операції підконтрольних їм комерційних структур;
  • засоби зв’язку та комп’ютерну техніку;
  • близько 300 тис. доларів, 250 тис. євро та 1,5 млн гривень готівкою.

Слідство встановило, що внаслідок протиправної діяльності посадових осіб ПрАТ "НАК "Надра України" та низки комерційних структур Україна втратила право на Сахалінське нафтогазове родовище у Харківській області.

"І це притому, що з державного бюджету на розробку даного родовища було витрачено понад 1 млрд гривень. За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів", – зазначають у СБУ.

Наразі у рамках кримінального провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) тривають комплексні слідчо-оперативні заходи для встановлення усіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Правоохоронці не називають імена підозрюваних, але, за даними ЗМІ, йдеться про народного депутата VIII скликання з "Народного фронту" Ігоря Котвіцького та російського олігарха Павла Фукса.

Крім того, СБУ та ДБР розпочали масштабну спецоперацію на митниці.

Читайте також:
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень