USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росіяни знову розстріляли двох українських військовополонених

Це сталося вранці у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця"
скрін
Розстріл
Джерело: скріншот

Росіяни знову розстріляли двох українських військовополонених. Про це повідомили в пресслужбі Сухопутних військ.

Це сталося вранці у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця".

"Окупанти вкотре показали своє ставлення до Міжнародного гуманітарного права", – йдеться у дописі.

Надвечір 18 лютого в пресслужбі Офісу генерального прокурора заявили, що в ході моніторингу медіа виявили відеозапис з фрагментом вбивства цих двох українських воїнів поблизу с. Веселе Бахмутського району.

"На записі з камери дрона видно, як сьогодні під час штурму наших позицій представник ЗС РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого. Не бажаючи залишати полонених живими, окупант умисно добиває їх з автоматичної зброї", - зазначено в дописі.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Раніше

Російські окупанти вчинили черговий воєнний злочин. За даними ОГП, 9 лютого 2024 року у медіа поширили відео розстрілу українських захисників представниками російської армії під час захоплення наших позицій поблизу с. Кліщіївка Бахмутського району. 

Крім того, російські окупанти розстріляли українських військовополонених під Роботиним у Запорізькій області. За цим фактом розпочали розслідування.

Також у березні 2023 року в мережі поширили відео вбивства українського військовополоненого. На відеозаписі помітно, як чоловік у формі української армії говорить "Слава Україні!" після чого його одразу розстрілюють. Вбитий військовий Олександр Мацієвський  снайпер 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТрО Чернігівської області. 

А ввечері 11 квітня російські ресурси поширили відео, на якому, ймовірно, страчують українського військового: живому чоловіку відрізали ножем голову.

На зображенні видно, як люди у військовій формі, які розмовляють російською, мають білу пов’язку, яка є одним із розпізнавальних символів окупантів. На руці чоловіка, якого закатували ці люди, є жовта пов’язка, яку зазвичай використовують для ідентифікації українські військові.

Новини за темою: Німеччина зібрала більше ніж 500 свідчень про воєнні злочини РФ в Україні

Додамо

Національна поліція України розслідує понад 100 тисяч воєнних злочинів, які окупанти скоїли в Україні. І в майбутньому ці документи стануть основою обвинувачення російських воєнних злочинців у міжнародних судах.

"До нашої міжвідомчої бази "Воєнний злочинець", якою користуються фактично всі структури, що входять до Сил оборони і безпеки, уже внесли дані про понад 200 тисяч російських військових", – розповів глава Нацполу Вигівський.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини
Малюська пояснив, чому в Україні досі немає військової юстиції Малюська пояснив, чому в Україні досі немає військової юстиції