USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Спортивна, а не бойова: На місці вбивства Ірини Фаріон знайшли специфічну гільзу

Підозрюваному повідомили про підозру за статтею "умисне вбивство"
куля
Фрагмент з відео МВС
Джерело: скріншот

На місці вбивства мовознавиці Ірини Фаріон у Львові знайшли специфічну гільзу. Ця гільза - спортивна, сказав під час брифінгу міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За словами міністра, куля зараз знаходиться на експертизі.

"Відомо, що ці гільзи надходили в Україну в 2017-2018 рр. в кількості мільйона штук. Тому це специфічна гільза, не бойова. Маємо з'ясувати, де її придбали, можливо, на чорному ринку, або й раніше", - зазначив Клименко.

Міністр також зауважив, що зброю, з якої вбили Фаріон, наразі не знайшли.

Також на брифінгу зазначили, що підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон повідомили про підозру за статтею "умисне вбивство". Прокуратура проситиме для нього арешт на два місяці без права внесення застави.

А засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві мовознавиці розпочнеться сьогодні о 13:00 у Галицькому суді Львова.

Що ще встановило слідство?

Підозрюваний у вбивстві Фаріон також цікавився іншими політиками, депутатами та графіком засідань обласних рад. За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, все це було знайдено в історії пошуку на телефоні затриманого. Причому інформацію стрілок шукав вже після повернення до Дніпра. Та, ймовірно, готував наступну акцію.

Разом з тим, до Львова хлопець приїхав 9 липня. А під час свого перебування у місті змінив три квартири. Що цікаво, з Дніпра у Львів йому надходила посилка "Новою Поштою" - отримав маскувальний одяг, який зафіксували на ньому на камерах відеоспостереження. Виявилося, що все він відправив сам собі з Дніпра.

Крім того, поліція з'ясувала, що підозрюваний чекав на Фаріон близько двох годин, не сходячи з місця.

Також у телефоні підозрюваного виявили книгу "Секретні інструкції КДБ та ЦРУ".

Однією з версій слідства все ще лишається причетність стрілка до неонацистського руху з центром у Росії.

Правоохоронці також повідомили, що під час розслідування опитали 900 свідків. І встановили та опрацювали понад 80 людей, схожих на вбивцю.

Затримання підозрюваного

Учора, 25 липня, в Дніпрі поліція затримала підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Це був 18-річний мешканець Дніпра.

Нагадаємо, вечері 19 липня невідомий вистрілив в Ірину Фаріон на одній із вулиць Львова та втік. Мовознавицю доставили до лікарні, де вона перебувала у дуже важкому стані та з пораненням голови. А вже за кілька годин померла.

Читайте також:
Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця
Справу про аварію вертольота у Броварах, де загинуло керівництво МВС, передали до суду Справу про аварію вертольота у Броварах, де загинуло керівництво МВС, передали до суду
В Іспанії зловмисник у масці напав на 11-річного хлопчика під час гри у футбол і вбив його В Іспанії зловмисник у масці напав на 11-річного хлопчика під час гри у футбол і вбив його
Ізраїль ліквідував ще двох посадовців ХАМАСу Ізраїль ліквідував ще двох посадовців ХАМАСу