USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Німеччина зібрала більше ніж 500 свідчень про воєнні злочини РФ в Україні

Наступного тижня у Мін'юсті Німеччини відбудеться конференція з питань міжнародного права
Армія РФ, окупанти, військові
Джерело: відкриті джерела

Німеччина зібрала понад 500 доказів воєнних злочинів, які російські війська скоїли в Україні. Були опитані понад 160 свідків. Про це заявив міністр юстиції Марк Бушман в інтерв'ю Bild.

"Ми хочемо переконати жертв і очевидців травматичних подій поділитися з поліцією тим, що вони пережили", – сказав він.

Міністр вважає, що ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна означає для Німеччини необхідність продовжувати збирати докази. Також він висловив надію, що Путін врешті постане перед судом.

"Кожна фотографія і кожне відео на мобільному телефоні можуть допомогти прояснити ситуацію. Той, хто видаляє такі матеріали, лише допомагає російським воєнним злочинцям", – заявив Бушман.

Наступного тижня у Мін'юсті Німеччини відбудеться конференція з питань міжнародного права. На ній, зокрема, йтиметься і про зростаючу кількість ударів російських дронів по цивільних об'єктах України.

"Якщо російський дрон прицільно прямує на житловий будинок, в якому перебувають цивільні особи, то це воєнний злочин", – зазначив Бушман.

Він також повідомив про намір розширити міжнародне співробітництво з Україною, Польщею та США. За словами міністра, новий уряд у Варшаві відіграє важливу роль у розслідуванні, оскільки Польща не лише межує з Україною, а й прийняла мільйони українських біженців.

Нещодавно російські окупанти вчинили черговий воєнний злочин. Цього разу солдати РФ вбили беззбройних українських полонених біля Кліщіївки. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про історично населені українцями території в межах сучасних Краснодарського краю, Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей РФ.

У документі наголошується, що Росія впродовж століть систематично чинила та продовжує чинити дії, спрямовані на знищення національної ідентичності, пригноблення українців, порушення їхніх прав і свобод, зокрема на історично населених землях на Кубані, Стародубщині, Північній та Східній Слобожанщині.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку