USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росіяни все частіше тікають з армії: Дослідження

Безпрецедентний ріст числа справ про самовільне залишення частини починається з березня 2023 року
окупанти росіяни тікають_1

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

За першу половину 2023 року в російські військові суди надійшло 2076 справ про самовільне залишення частини (стаття 337 КК). Це у два рази більше, ніж за весь 2022-й, і в три рази більше, ніж за весь 2021 рік. В останні місяці більшість підсудних по цих справах – мобілізовані. Про це повідомляє "Медіазона".

Зазначається, що безпрецедентний ріст числа справ про самовільне залишення частини починається з березня 2023 року.

Ці справи були відкликані після початку мобілізації, а потім кілька місяців йшло слідство. До червня військові суди в Росії виносили по 100 вироків за статтею 337 КК РФ кожен тиждень. Число інших справ із категорії порушень проти військової служби при цьому залишилося тим самим.

Джерело: відкриті джерела

З жовтня 2022 року за будь-яке самовільне залишення частини карають. З того часу, як суди почали оприлюднювати приговори, стало очевидно, що основна категорія засуджених за втечу зі служби були саме мобілізовані.

Суди публікують тексти далеко не всіх вироків. Зазвичай вони з'являються на сайтах через кілька тижнів або навіть місяців після оголошення. Наприклад, на осінь 2022 року повний текст доступний лише для половини винесених рішень, а за березень 2023 року – лише для третини.

Умовні покарання, як і раніше, виносять більш ніж у половині випадків. Але тепер мобілізовані отримують реальний термін трохи частіше, ніж контрактники. В підсумку видно, що суди рідше повертають на фронт мобілізованих, які вже тікали зі служби.

Джерело: відкриті джерела

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?