USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Правоохоронці викрили 15 компаній на Київщині, які працювали на зрадника Сівковича та ФСБ. Фото

Сівкович курує діяльність так званого "політичного офісу" у Москві, який було організовано за вказівкою ФСБ
Сівкович обшук компанії_1
Для прикриття злочинних дій та їх фінансування Сівкович використовував підконтрольні йому компанії у Києві
Джерело: СБУ

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань викрила 15 компаній у Києві та області, які працювали в інтересах країни-агресора. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що роботу цих підприємств контролює колишній заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, який підозрюється у державній зраді та шпигунстві. Слідство встановило, що саме він курує діяльність так званого "політичного офісу" у Москві, який було організовано за вказівкою ФСБ.

Завданням цього "офісу" є проведення розвідувально-підривної діяльності проти України у тому числі координація роботи агентурних мереж у прифронтових районах нашої держави.

Для прикриття злочинних дій та їх фінансування Сівкович використовував підконтрольні йому компанії у Києві. Ці підприємства здійснюють свою діяльність у сферах торгівлі, фінансів і транспортних перевезень, а також надають рієлторський послуги.

Свій дохід від комерційної діяльності фірми спрямовували на підтримку країни-агресора та її поплічників. Під час обшуків за адресами підприємств виявлено зброю, документи та інші матеріали із доказами незаконної діяльності Сівковича.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Що відомо про ексзаступника секретаря РНБО Сівковича?

У 2022 році США запровадили санкції проти Володимира Сівковича. Американська розвідка вважає, що він та інші соратники держзрадника України Віктора Медведчука діяли за вказівками спецслужби ФСБ РФ. Тоді ж британська розвідка оприлюднила інформацію, що Сівкович мав стати одним із членів "маріонеткового уряду", який готувала РФ після нападу на Україну.

Того ж року ДБР повідомило про підозру Сівковичу у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

З 2007-го по 2010 рік був народним депутатом від "Партії регіонів". Був першим заступником голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Читайте також:
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян