USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"

Також у Британії хочуть позбавити деякі об’єкти дипломатичного статусу та обмежити термін дії російських дипломатичних віз
Британія

Ілюстративне фото

Джерело: The Associated Press

Велика Британія вишле аташе з питань оборони Росії, позбавить деякі об'єкти дипломатичного статусу і обмежить тривалість російських дипломатичних віз. Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ Джеймс Клеверлі, передає Reuters.

"Ми вишлемо російського військового аташе, неоголошеного офіцера військової розвідки", – сказав він.

Крім того, за його словами, влада позбавить статусу дипломатичних приміщень кілька обʼєктів нерухомого майна у Великій Британії, повʼязаних з Росією.

Також країна запровадить нові обмеження на видачу російських дипломатичних віз, зокрема обмежить термін перебування російських дипломатів у Британії.

За словами міністра, Велика Британія стала "надзвичайно складним операційним середовищем для російських розвідувальних служб", але вжиті заходи "тільки зміцнять нашу стійкість до російської загрози".

Клеверлі додав, що у відповідь на заходи Великої Британії очікує, що з боку уряду Росії звучатимуть "звинувачення у русофобії, теорії змови та істерія", але британський уряд "не буде обдурений".

"Наша відповідь буде рішучою і твердою. Ми маємо чітке послання Росії: припиніть цю незаконну війну, виведіть свої війська з України, припиніть цю зловмисну діяльність", – сказав глава Міністерства внутрішніх справ.

Раніше ми повідомляли, що Україна отримуватиме від Великої Британії 3,74 мільярда доларів допомоги щороку. Також у Лондоні не проти використання британської зброї для ударів по Росії.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації