USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"

Також у Британії хочуть позбавити деякі об’єкти дипломатичного статусу та обмежити термін дії російських дипломатичних віз
Британія

Ілюстративне фото

Джерело: The Associated Press

Велика Британія вишле аташе з питань оборони Росії, позбавить деякі об'єкти дипломатичного статусу і обмежить тривалість російських дипломатичних віз. Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ Джеймс Клеверлі, передає Reuters.

"Ми вишлемо російського військового аташе, неоголошеного офіцера військової розвідки", – сказав він.

Крім того, за його словами, влада позбавить статусу дипломатичних приміщень кілька обʼєктів нерухомого майна у Великій Британії, повʼязаних з Росією.

Також країна запровадить нові обмеження на видачу російських дипломатичних віз, зокрема обмежить термін перебування російських дипломатів у Британії.

За словами міністра, Велика Британія стала "надзвичайно складним операційним середовищем для російських розвідувальних служб", але вжиті заходи "тільки зміцнять нашу стійкість до російської загрози".

Клеверлі додав, що у відповідь на заходи Великої Британії очікує, що з боку уряду Росії звучатимуть "звинувачення у русофобії, теорії змови та істерія", але британський уряд "не буде обдурений".

"Наша відповідь буде рішучою і твердою. Ми маємо чітке послання Росії: припиніть цю незаконну війну, виведіть свої війська з України, припиніть цю зловмисну діяльність", – сказав глава Міністерства внутрішніх справ.

Раніше ми повідомляли, що Україна отримуватиме від Великої Британії 3,74 мільярда доларів допомоги щороку. Також у Лондоні не проти використання британської зброї для ударів по Росії.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ