USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Працює на окупантів: Колишньому адвокату Медведчука та Шарія Рибіну повідомили про підозру

Він виконує завдання Москви щодо посилення окупаційного режиму в захопленому регіоні через масове поширення кремлівської пропаганди
Валентин Рибін
СБУ повідомила про підозру Валентину Рибіну
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала доказову базу та повідомила про підозру Валентину Рибіну, який зараз очолює "організаційно-правовий департамент міністерства інформполітики Херсонської області РФ". Фігурант свого часу був особистим адвокатом Медведчука та Шарія, які підозрюються у держзраді. Про це інформують на офіційному сайті відомства.

Зазначається, що на початку повномасштабного вторгнення Росії Рибін виїхав за межі України і вже з-за кордону написав пост у Фейсбук, де закликав українців припинити спротив окупантам.

"Згодом Рибін прибув до тимчасово окупованої частини Херсонської області, де влаштувався до керівного складу місцевої окупаційної адміністрації РФ. На цій "посаді" Рибін виконує завдання Москви щодо посилення окупаційного режиму в захопленому регіоні через масове поширення кремлівської пропаганди", – розповіли в СБУ.

Крім того, колаборант увійшов до складу пропутінської партії "Єдина Росія", від якої намагався "балотуватися" до так званих "законодавчих зборів Херсонської області" восени цього року, додають у відомстві.

В СБУ також розповіли, що у межах "передвиборчої кампанії" він неодноразово виступав на підтримку агресивної політики Кремля, а також агітував місцевих жителів підтримати російських окупантів.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Рибіну про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність)", – ідеться у повідомленні.

Також в Службі безпеки нагадали, що раніше СБУ вже кваліфікувала його злочинні дії за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Тепер, оскільки колаборант перебуває на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці затримали у Києві колишнього адвоката, який працював на російські Телеграм-канали та закликав до насильницької зміни влади в Україні. Його агітаційні матеріали поширювали інтернет-ресурси спецслужб РФ, щоб розхитати обстановку в нашій державі і деморалізувати українських воїнів на фронті. 

Правоохоронці не називали імені підозрюваного, але, за даними ЗМІ, йшлося про Сергія Крижанівського.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині