USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Посадовця КМДА викрили на хабарях за дозволи на викиди забруднюючих речовин

Зловмисники створювали умови, в яких безкоштовні дозволи отримати було неможливо
Хабарі за дозволи на викиди забруднюючих речовин вимагали в КМДА_2
Хабарі за дозволи на викиди забруднюючих речовин вимагали в КМДА
Джерело: Нацполіція

Посадовці Управління екології та природних ресурсів КМДА та підконтрольні їм приватні підприємства вимагали хабарі за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та інших дозвільних документів у сфері охорони навколишнього природного середовища. Незаконну схему викрили правоохоронці.

"Слідчі Нацполіції завершили досудове розслідування за фактами систематичного хабарництва з боку посадової особи КМДА та підконтрольних їй приватних підприємств. До суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів", – повідомили в Нацполіції.

Там розповіли, що чиновники вимагали хабарі за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин. Однак варто зазначити, що видача вказаних дозволів проводиться безкоштовно.

Водночас зловмисники навмисно створювали такі умови, в яких безплатно отримати такі дозволи було неможливо, додають правоохоронці. 

"Для реалізації свого злочинного умислу посадові особи розробили схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за допомогою месенджера. Ролі кожного учасника схеми були чітко розподілені з використанням псевдонімів та інших методів конспірації", – пояснюють в правоохоронних органах.

Розмір "винагороди" за таку "роботу" теж був визначений заздалегідь і залежав від кількості джерел викидів забруднюючих речовин.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів: посадовиці КМДА і двох спільників із підконтрольних приватних підприємств. Зловмисникам може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Хабарі за дозволи на викиди забруднюючих речовин вимагали в КМДА
Джерело: Нацполіція

Коли видаються такі документи?

Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами – це офіційний документ, який дає право підприємствам, установам, організаціям та громадянам-підприємцям експлуатувати об’єкти, які мають джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Втім, такі підприємства мають дотримуватися встановлених відповідних нормативів гранично допустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну. 

Строк дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого суб’єкту господарювання, залежить від того, до якої групи відноситься підприємство і може видаватися на 7, 10 років чи на необмежений час.

Видається такий дозвіл відповідно до законодавства на безоплатній основі.

Хто повинен отримувати дозволи на викид?

Викиди – це проблема не лише промислових гігантів: металургійних комбінатів, ТЕЦ, шахт, заводів тощо.

З точки зору закону, АЗС, хімчистка, СТО, деревообробні лісопилки чи майстерні і т. д. також є джерелами викидів в атмосферу, і ці суб’єкти господарювання повинні отримати дозвіл на викиди і потім сплачувати на основі дозволу екологічний податок.

Теги: хабар
Читайте також:
Екскерівника управління СБУ Шила, якого підозрюють в заволодінні майже 95 млн гривень коштів УЗ, суд взяв під варту Екскерівника управління СБУ Шила, якого підозрюють в заволодінні майже 95 млн гривень коштів УЗ, суд взяв під варту
Ексрадник ОП Шило, який очолював департамент СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, розікрав майже 100 млн гривень УЗ Ексрадник ОП Шило, який очолював департамент СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, розікрав майже 100 млн гривень УЗ
У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА
Вимагав Вимагав "відкати" за допомогу пораненим військовим: Затримано депутата Тернопільської облради