USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Операція "Бариня": ГУР завербувало російського офіцера, який привів у полон солдатів РФ

Коли з'явилася загроза життю офіцера, його вивели на українську територію
ГУР
Джерело: відкриті джерела

Головне управління розвідки Міноборони України за підтримки ССО провели операцію "Бариня", під час якої завербований російський офіцер привів в український полон 11 окупантів. Про це повідомляє прес-служба ГУР МО.

Завдяки цій спецоперації кадровий офіцер армії держави-агресора, російський лейтенант Данило Алфьоров перейшов на бік України.

"З червня 2023 року він активно співпрацював із Силами безпеки і оборони України, Головним управлінням розвідки. Алфьоров переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців рф у полон кількома партіями", - повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Коли з'явилася загроза життю офіцера, його вивели на українську територію.

Лейтенант Алфьоров - випускник московського вищого загальновійськового командного училища. Під час війни проти України командував взводом окупаційних військ на правому березі Дніпра в Херсонській області.

Також у ГУР зазначили, що під час співпраці з українською розвідкою Алфьоров не тільки допоміг здатися в полон більш ніж десятьом військовим РФ, а й надав цінну для Сил безпеки і оборони України інформацію.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Військово-Морські Сили ЗС України разом з Головним управлінням розвідки провели успішну спецоперацію по евакуації двох десантників з тимчасово окупованої території однієї з областей. 

На ТОТ військові перебували від початку повномасштабного вторгнення. Весь цей час вони були у нелегальному становищі та успішно переховувалися, завдяки місцевим мешканцям.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16