USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

OpenAI – приготуватися. Apple тестує чат-бот Apple GPT і розробляє нові ШІ-інструменти

Apple додаватиме ШІ до більшої кількості своїх продуктів, але на "дуже продуманій основі"
Apple_1

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Компанія Apple зайнялася розробкою власних інструментів штучного інтелекту. Вони можуть кинути виклик OpenAI Inc., Alphabet Inc. Google та іншим, однак компанія ще знаходиться на етапі розробки стратегії для випуску цієї технології, пише Bloomberg.

Деталі

Виробник iPhone розробив власну структуру для створення великих мовних моделей – систем на основі штучного інтелекту, таких як ChatGPT і Google Bard. Вона відома як Ajax.

Крім того, Apple також створив службу чат-бота, яку деякі інженери називають Apple GPT.

Видання пише, що останніми місяцями розвиток штучного інтелекту став серйозною проблемою для Apple. Робота включає спроби вирішити потенційні проблеми конфіденційності, пов’язані з цією технологією.

Новини за темою: Чат-бот зі штучним інтелектом Google Bard став доступний в Україні

Незважаючи на те, що Apple роками вбудовувала функції штучного інтелекту в продукти, зараз він наздоганяє конкурентів на жвавому ринку генеративних інструментів, які можуть створювати есе, зображення та навіть відео на основі текстових підказок.

Головний же продукт ШІ Apple - голосовий помічник Siri – в останні роки стагнував.

Новини за темою: Компанія OpenAI представила нову версію чат-бота GPT-4: Що він вміє

Але компанія досягла прогресу в штучному інтелекті в інших сферах, включаючи вдосконалення фотографій і пошуку на iPhone. Цього року на мобільних пристроях також з’явиться розумніша версія автовиправлення.

Виконавчий директор компанії Тім Кук наголошував, що Apple додаватиме ШІ до більшої кількості своїх продуктів, але на "дуже продуманій основі".

Детальніше про Ajax і Apple GPT

Працівники компанії говорять, що пристрої Apple, дохід яких склав майже 320 мільярдів доларів за останній фінансовий рік, можуть постраждати, якщо компанія не встигне за прогресом ШІ.

Ось чому Apple почав закладати основу для служб штучного інтелекту за допомогою фреймворку Ajax, а також інструменту, схожого на ChatGPT, для внутрішнього використання.

За словами людей, знайомих із цим, Ajax був створений минулого року для об’єднання розробки машинного навчання в Apple. Компанія вже розгорнула вдосконалення ШІ для пошуку, Siri та карт на основі цієї системи.

Новини за темою: Ілон Маск взявся досліджувати штучний інтелект: Запустив кампанію xAI

А Ajax зараз використовується для створення великих мовних моделей і служить основою для внутрішнього інструменту в стилі ChatGPT.

Додаток чат-бот був створений як експеримент наприкінці минулого року невеликою командою інженерів. Його розгортання в Apple спочатку було призупинено через проблеми безпеки щодо генеративного штучного інтелекту, але згодом було поширено на більшу кількість співробітників.

Новини за темою: Штучний інтелект може позбавити роботи 26 млн людей протягом п'яти років, – Bloomberg

Співробітники Apple кажуть, що інструмент компанії по суті повторює Bard, ChatGPT і Bing AI і не містить жодних нових функцій чи технологій. Система доступна як вебдодаток і має спрощений дизайн, не призначений для загального використання.

Таким чином Apple наразі не планує випускати його для споживачів, однак активно працює над покращенням базових моделей.

Хоча компанія ще не має конкретного плану, люди, знайомі з роботою, вважають, що Apple має намір зробити важливе оголошення, пов’язане зі штучним інтелектом, наступного року.  

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?