USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Кабмін дозволив використовувати ШІ в "Дії"

Постанова передбачає й внесення медичної інформації
дія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України вніс зміни до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Тож відповідати користувачам у порталі "Дія" дозволили й штучному інтелекту (ШІ), йдеться в постанові уряду від 13 червня 2024 р. №693.

Так, користувачі зможуть серед іншого отримувати інформаційну підтримку щодо порядку користування "Дією" з використанням технологій штучного інтелекту.

До того ж постанова передбачає, що за допомогою ШІ в "Дії" буде внесення до центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я медичної та іншої інформації про користувача в електронній формі.

А також перегляд такої інформації та обмін нею.

Новини за темою: Європарламент схвалив перший у світі законопроєкт про штучний інтелект

Регулювання ШІ в Україні

Варто зазначити, що ще у квітні Міністерство цифрової трансформації України розробило "Білу книгу", де в подробицях описана стратегія регулювання штучного інтелекту (ШІ) в Україні. Документ планують погодити з Європейською комісією.

"Біла книга" має стати першим документом, який детально описуватиме стратегію регулювання штучного інтелекту в Україні. Однак документ поки не публічний, розповідав співрозмовник видання в одній із державних структур, дотичний до розробки книги.

І причиною цього є вміст "книги", який ще може змінитися після переговорів уряду з Єврокомісією. Документ, імовірно, можуть оприлюднити через кілька місяців, коментувало джерело.

Разом з тим уряд поступово почав готувати бізнес до регуляції ШІ. Першим таким кроком була дорожня карта Мінцифри, представлена у жовтні 2023 року. А "Біла книга" стала другим кроком на цьому шляху.

Крім "Білої книги" та "пісочниці" Мінцифри готує й інші заходи для допомоги бізнесу у підготовці до регуляції ШІ. За словами заступника міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова, йдеться про методологію для оцінки впливу штучного інтелекту на права людини та правила для позначення продуктів, що створювалися з використанням штучного інтелекту.

Читайте також:
Зеленський Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Меланома – одне з найнебезпечніших онкологічних захворювань. Як розпізнати і чи можна вилікувати Меланома – одне з найнебезпечніших онкологічних захворювань. Як розпізнати і чи можна вилікувати