USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

Компанія OpenAI представила нову версію чат-бота GPT-4: Що він вміє

Тепер нейромережа здатна розуміти не тільки текст, а й зображення
ChatGPT
Джерело: відкриті джерела

Компанія OpenAI представила нове покоління чат-бота ChatGPT. Оновлена версія під назвою GPT-4 може працювати не тільки з текстовими запитами, а й із зображеннями. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Як стверджують в OpenAI, прогрес у продуктивності GPT-4 видно, зокрема з того, як вона складає тести та іспити, на деяких із них ШІ набирав 90% і вище зі 100 можливих. У пресрелізі стверджується, що нова версія чат-бота отримала за іспит на адвоката оцінку, яку можна порівняти з результатами 10% найкращих учасників серед людей.

Поки що GPT-4 буде доступний тільки для користувачів платної версії чат-бота, вартість якої становить 20 доларів на місяць. Однак новий чат-бот уже вбудований у Bing – пошукову платформу компанії Microsoft. Нещодавно Microsoft вклав у компанію OpenAI 10 млрд доларів.

ChatGPT в Україні

Минулого місяця ChatGPT став доступним в Україні, повідомив голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він відзначив, що команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням: надсилала офіційні листи, дзвонила та зустрічалася з керівництвом OpenAI.

"Нарешті нам вдалося виправити несправедливість. Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT. Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих Росією територіях. Щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди. Адже ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян", – розповів Федоров.

Він подякував OpenAI за правильне та цілком логічне рішення, а також кожному, хто допомагав, особливо Тимофію Милованову.

Що таке ChatGPT

ChatGPT вміє майже все: відповідати на запитання, писати код, перекладати тексти, генерувати оповідання на задані теми тощо. А ще він вміє креативити: не переповідати вам знайдений в інтернеті текст, а створювати унікальний.  

Детальніше про новинку у світі штучного інтелекту ми розповідали в матеріалі Революція чи тимчасова забавка? Знайомимося з СhatGPT – найпопулярнішим онлайн-сервісом у світі.

Читайте також:
Європейський суд з прав людини ухвалив 130 рішень проти України Європейський суд з прав людини ухвалив 130 рішень проти України
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи
Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги