USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Чат-бот зі штучним інтелектом Google Bard став доступний в Україні

Українці можуть скористатися всіма можливостями розмовного бота українською мовою
google
Джерело: відкриті джерела

Чат-бот зі штучним інтелектом Google Bard відсьогодні став доступним для українців. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Відсьогодні українці можуть скористатися всіма можливостями розмовного бота українською мовою та оптимізувати свій час", — йдеться у повідомленні.

Bard може відповісти на будь-яке запитання. До того ж вийшли корисні оновлення:

  • експорт коду Python не тільки в Google Colab, а й у Replit
  • можливість впорядковувати розмови й запити, щоб знаходити їх швидше та зручніше
  • голосове відтворення відповідей.

Скористатися можна тут.

Федоров наголосив, що штучний інтелект — це тренд, який необхідно опанувати кожному. Він уже став частиною нашого життя, тому потрібно знати його можливості. Розуміти, які завдання можна делегувати та як автоматизувати певні процеси.

Чатбот Bard - що відомо?

Слідом за чатботом ChatGPT компанія Google запустила свій аналог під назвою Bard, також заснований на принципі штучного інтелекту. Спочатку Bard був доступний лише в США та Великій Британії і лише користувачам старше 18 років. Розробники називають його експериментом і, розповідаючи про переваги над ChatGPT, попереджають і про вади. Про це повідомляє Financial Times.

Одна з основних відмінностей Bard від ChatGPT полягає в тому, що бот компанії Google має доступ до найсвіжішої інформації, тоді як ChatGPT обмежений даними не новіше 2021 року.

У Bard також є кнопка Google It, що дозволяє безпосередньо звернутися до пошукової системи. На додаток до цього чат компанії Google перераховує назви джерел, з яких він отримав інформацію для відповіді на запитання користувача, таких, наприклад, як Wikipedia.

Для користування Bard потрібно зареєструватися, і це можливо лише для тих, кому виповнилося 18 років. Вікове обмеження було встановлено, зокрема, щоб школярам було неможливо видавати відповіді бота за своє домашнє завдання.

Крім того, зазначається, що бот Bard запрограмований так, щоб не відповідати на образливі запитання. Його фільтри не дозволяють ділитися шкідливим, нелегальним, непристойним контентом чи персональними даними.

Новини за темою: Єврокомісія вимагає у Google, Facebook і TikTok позначати контент, що створений штучним інтелектом

Пошукова система на основі штучного інтелекту

Серед іншого корпорація Google взялася за розробку нової пошукової системи зі штучним інтелектом, пише The New York Times.

Видання зазначає, що конкуренти зі штучним інтелектом, як-от оновлений Bing, швидко стають найсерйознішою загрозою пошуковому бізнесу Google за останні 25 років. У відповідь Google намагається створити абсолютно нову пошукову систему.

А тому ідея нового проєкту полягає в тому, що пошуковик намагається передбачити питання користувача і запропонувати "набагато більш персоналізований досвід".

Проєкт поки що знаходиться на ранній стадії. Найімовірніше, Magi представлять цьогоріч на конференції Google I/O 2023.

Передбачається, що нові функції на першому етапі будуть доступні для 1 млн осіб у США, а до кінця року компанія розширить доступ до 30 млн користувачів.

Штучний інтелект для просування реклами

Серед іншого компанія Google також запускає дві нові функції на основі штучного інтелекту для рекламодавців. Вони допоможуть знайти найкращі місця для розміщення реклами у сервісах Google. Про це пише Reuters.

Так, одна з нових функцій – Demand Gen – використовуватиме штучний інтелект для розміщення фото- та відеореклами рекламодавця в кількох сервісах: Gmail, канал YouTube і Shorts. А інша нова функція за допомогою штучного інтелекту шукатиме найкращі місця розміщення реклами, щоб збільшити кількість переглядів відео бренду.

Ранні тести компанії виявили, що за допомогою нового інструменту бренди отримали в середньому на 40% більше переглядів відео, додають у виданні.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN