USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Apple інтегрує ChatGPT в iPhone

OpenAI отримає доступ до сотень мільйонів користувачів Apple, зокрема й тих, які б могли не наважитись використовувати ChatGPT
Apple
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Американська корпорація Apple підписала угоду щодо інтеграції ChatGPT від OpenAI в операційну систему iPhone. Про це пише Bloomberg.

"Apple, прагнучи наздогнати втрачене в галузі ШІ, уклала партнерську угоду про інтеграцію ChatGPT від OpenAI в операційну систему iPhone", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке рішення дозволить OpenAI отримати доступ до сотень мільйонів користувачів Apple, зокрема й тих, які б могли не наважитись використовувати ChatGPT. А компанія отримає найпопулярнішу технологію ери штучного інтелекту – чат-бота з неймовірно потужними можливостями, який вона може поєднувати зі своїми власними службами.

Що таке ChatGpt?

ChatGpt – це чат-бот зі штучним інтелектом, прототип якого випустили в листопаді 2022 року. Він може працювати з текстом, програмним кодом, формулами та числами – генерувати все що йому зададуть. Тобто це наче віртуальний помічник.

Як працюють чат-боти?

Чат-боти в основному використовують штучний інтелект для спілкування з користувачами, тому надають релевантний контент і актуальні пропозиції. Вони функціонують на основі набору інструкцій або використовують машинне навчання. Функціонал чат-бота, який працює на основі інструкцій, досить обмежений. Найчастіше він призначений для відповіді на фіксовані питання. Таким чином, якщо людина ставить запитання не так, як передбачено програмою, бот не зможе відповісти.

Рівень інтелекту бота залежить виключно від того, як він запрограмований. Чат-бот на основі машинного навчання працює краще, адже він розуміє не тільки команди, а й мову. Тому, щоб отримати релевантні відповіді, користувачеві не потрібно вводити точні слова. Крім того, бот вчиться на взаємодіях з клієнтами і може легко вирішувати схожі ситуації, коли вони виникають. Кожен такий діалог покращує інтелект бота.

Читайте також:
Мінцифри оприлюднило Мінцифри оприлюднило "Білу книгу" із законодавчим регулюванням ШІ
Кабмін дозволив використовувати ШІ в Кабмін дозволив використовувати ШІ в "Дії"
Штучний інтелект і нові функції для iPhone: Apple представила iOS 18 Штучний інтелект і нові функції для iPhone: Apple представила iOS 18
Microsoft додала свій чат-бот Copilot на основі ШІ в Telegram Microsoft додала свій чат-бот Copilot на основі ШІ в Telegram