USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Штучний інтелект і нові функції для iPhone: Apple представила iOS 18

Загалом презентація принесла чимало нововведень, включно з новими можливостями персоналізації iPhone
Apple_1

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У понеділок, 10 червня, на WWDC 2024 віцепрезидент Apple Крейг Федерігі анонсував велике оновлення програмного забезпечення для iPhone – iOS 18, а також показав набір функцій на основі штучного інтелекту для девайсів компанії.

Штучний інтелект Apple Intelligence

Компанія підтвердила співпрацю з OpenAI під час презентації. У рамках цього партнерства GPT-4o буде інтегрований в iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequoia, що дасть змогу користувачам використовувати всі можливості чат-бота без необхідності перемикатися на окремий застосунок.

Крім того, ChatGPT буде вбудований в усі інструменти для написання тексту і створення зображень, надаючи користувачам ще більше можливостей для творчості та продуктивності.

З новими загальносистемними інструментами письма користувачі зможуть переписувати, вичитувати і резюмувати текст практично скрізь, включно з поштою, нотатками, сторінками і програмами сторонніх розробників.

Нова функція Rewrite дасть змогу змінювати тон повідомлень, додавати жарти і перефразувати речення. Вона перевірятиме граматику, вибір слів і структуру речень, а також допоможе відредагувати текст, надаючи пояснення, які користувачі зможуть переглянути і прийняти.

Крім того, Apple Intelligence буде вбудований у "Пошту". Система визначатиме пріоритетність листів і показуватиме їхній вміст замість перших кількох слів. Також буде доступна функція розумних відповідей, яка запропонує швидкі варіанти відповіді.

Така ж функція пріоритетності працюватиме і в повідомленнях. Тепер найважливіші повідомлення з'являтимуться вгорі списку з відображенням тексту або інших повідомлень. Пріоритетність буде доступна як один із режимів зосередження, допомагаючи користувачам отримувати тільки важливі повідомлення.

У програмі "Фотографії" функція допомагатиме як швидкий пошуковик тих чи інших знімків, картинок, скріншотів тощо. Розумний пошук можна використовувати і для відео. Штучний інтелект також можна буде використовувати для того, щоб прибрати непотрібні елементи з фото.

Новини за темою: В Apple знайшли проблеми, що викликають перегрів iPhone 15

Що ще пропонує iOS 18?

Разом з оновленням у користувачів з'явиться можливість вільного форматування робочого столу. Тепер іконки додатків можна розміщувати де завгодно, не обмежуючись сіткою.

Також іконки підлаштовуються під колірну гаму шпалер, створюючи гармонійний інтерфейс.

Джерело: скріншот

Крім того, на екрані блокування тепер можна розмістити обрані додатки для миттєвого доступу.

До речі, тепер усі додатки можна буде захистити FaceID. З'явиться і можливість приховати програми від сторонніх очей.

Ігровий режим і переказ грошей з iPhone на iPhone

У новому оновленні з'явиться функція миттєвого переказу грошей з iPhone на iPhone – просто потрібно буде піднести два смартфони один до одного.

Джерело: скріншот

Що стосується іншої новинки – ігрового режиму, то він оптимізує роботу пристрою для ігор, згортаючи фонові процеси, знижуючи затримку контролера і бездротових навушників.

Як відомо, Apple обігнала Samsung як найбільший у світі виробник телефонів. Зараз американська компанія Apple займає левову частку світового ринку смартфонів, потіснивши південнокорейську з першого місця вперше за 12 років.

Читайте також:
Тестування не виявило дефекту: CrowdStrike розкрила причину збою у Windows Тестування не виявило дефекту: CrowdStrike розкрила причину збою у Windows
Компаніям, які постраждали внаслідок глобального технічного збою, знадобиться для відновлення кілька тижнів Компаніям, які постраждали внаслідок глобального технічного збою, знадобиться для відновлення кілька тижнів
Мінцифри оприлюднило Мінцифри оприлюднило "Білу книгу" із законодавчим регулюванням ШІ
Кабмін дозволив використовувати ШІ в Кабмін дозволив використовувати ШІ в "Дії"