USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Штучний інтелект і нові функції для iPhone: Apple представила iOS 18

Загалом презентація принесла чимало нововведень, включно з новими можливостями персоналізації iPhone
Apple_1

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У понеділок, 10 червня, на WWDC 2024 віцепрезидент Apple Крейг Федерігі анонсував велике оновлення програмного забезпечення для iPhone – iOS 18, а також показав набір функцій на основі штучного інтелекту для девайсів компанії.

Штучний інтелект Apple Intelligence

Компанія підтвердила співпрацю з OpenAI під час презентації. У рамках цього партнерства GPT-4o буде інтегрований в iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequoia, що дасть змогу користувачам використовувати всі можливості чат-бота без необхідності перемикатися на окремий застосунок.

Крім того, ChatGPT буде вбудований в усі інструменти для написання тексту і створення зображень, надаючи користувачам ще більше можливостей для творчості та продуктивності.

З новими загальносистемними інструментами письма користувачі зможуть переписувати, вичитувати і резюмувати текст практично скрізь, включно з поштою, нотатками, сторінками і програмами сторонніх розробників.

Нова функція Rewrite дасть змогу змінювати тон повідомлень, додавати жарти і перефразувати речення. Вона перевірятиме граматику, вибір слів і структуру речень, а також допоможе відредагувати текст, надаючи пояснення, які користувачі зможуть переглянути і прийняти.

Крім того, Apple Intelligence буде вбудований у "Пошту". Система визначатиме пріоритетність листів і показуватиме їхній вміст замість перших кількох слів. Також буде доступна функція розумних відповідей, яка запропонує швидкі варіанти відповіді.

Така ж функція пріоритетності працюватиме і в повідомленнях. Тепер найважливіші повідомлення з'являтимуться вгорі списку з відображенням тексту або інших повідомлень. Пріоритетність буде доступна як один із режимів зосередження, допомагаючи користувачам отримувати тільки важливі повідомлення.

У програмі "Фотографії" функція допомагатиме як швидкий пошуковик тих чи інших знімків, картинок, скріншотів тощо. Розумний пошук можна використовувати і для відео. Штучний інтелект також можна буде використовувати для того, щоб прибрати непотрібні елементи з фото.

Новини за темою: В Apple знайшли проблеми, що викликають перегрів iPhone 15

Що ще пропонує iOS 18?

Разом з оновленням у користувачів з'явиться можливість вільного форматування робочого столу. Тепер іконки додатків можна розміщувати де завгодно, не обмежуючись сіткою.

Також іконки підлаштовуються під колірну гаму шпалер, створюючи гармонійний інтерфейс.

Джерело: скріншот

Крім того, на екрані блокування тепер можна розмістити обрані додатки для миттєвого доступу.

До речі, тепер усі додатки можна буде захистити FaceID. З'явиться і можливість приховати програми від сторонніх очей.

Ігровий режим і переказ грошей з iPhone на iPhone

У новому оновленні з'явиться функція миттєвого переказу грошей з iPhone на iPhone – просто потрібно буде піднести два смартфони один до одного.

Джерело: скріншот

Що стосується іншої новинки – ігрового режиму, то він оптимізує роботу пристрою для ігор, згортаючи фонові процеси, знижуючи затримку контролера і бездротових навушників.

Як відомо, Apple обігнала Samsung як найбільший у світі виробник телефонів. Зараз американська компанія Apple займає левову частку світового ринку смартфонів, потіснивши південнокорейську з першого місця вперше за 12 років.

Читайте також:
Мінцифри оприлюднило Мінцифри оприлюднило "Білу книгу" із законодавчим регулюванням ШІ
Кабмін дозволив використовувати ШІ в Кабмін дозволив використовувати ШІ в "Дії"
Apple інтегрує ChatGPT в iPhone Apple інтегрує ChatGPT в iPhone
Instagram тестує рекламу, яку не можна пропустити Instagram тестує рекламу, яку не можна пропустити