USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Окупанти виготовляють бронетехніку, використовуючи сталь з окупованих територій України, – ЗМІ

З окупацією українських територій РФ отримала контроль над потужним індустріальним кластером Донецької, Луганської та Запорізької областей
окупанти наступ
Джерело: відкриті джерела

Окупанти виготовляють бронетехніку зі сталі, яку виробляють на окупованих територіях України. Про це повідомляє Defense Express.

Як пишуть аналітики, з окупацією українських територій РФ отримала контроль над потужним індустріальним кластером Донецької, Луганської та Запорізької областей. Уже влітку 2022 року Південний гірничо-металургійний комплекс (ПГМК), що функціонує на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, розпочав постачання до РФ.

Ця компанія є керуючою надбудовою над такими підприємствами: Єнакіївський металургійний завод, Макіївський металургійний завод, "Макіївкокс", Ясинуватський коксохімічний завод, Комсомольське рудоуправління, Алчевський металургійний комбінат і Стахановський феросплавний завод.

Зазначається, що у 2022 році Алчевський металургійний комбінат продав на 2 млрд рублів продукції "Уралвагонзаводу" (22,5 тисячі тонн металопрокату). У виробництво сталі для росіян долучилися й інші меткомбінати: Єнакіївський і Макіївський.

"Однак є великі сумніви, що постачання сталі на мільярди рублів різними комбінатами тільки з окупованого Донбасу йшло на виробництво тільки вагонів на одному з найбільших підприємств ВПК – "Уралвагонзаводі". Того ж 2022 року було налагоджено постачання руди з окупованої частини Запорізької області із Запорізького залізорудного комбінату. Таким чином РФ буквально грабує українські надра для продовження війни проти України", – йдеться в матеріалі.

Крім того, у грудні 2023 року на Алчевському заводі відкрився товстолистовий цех. Саме товстолистова сталь використовується у виробництві броньованих пластин танків. Тепер можна з упевненістю стверджувати, що сталь Донбасу однозначно йде на виробництво броні танків, а не тільки їхніх окремих елементів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія хоче продати вкрадений в України Євпаторійський авіаційний ремонтний завод. В "Укроборонпромі" тоді наголосили, що дії окупаційної влади є черговим проявом агресії проти територіальної цілісності та суверенітету України, а результати так званого аукціону вважатимуться недійсними.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат