USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Новий командувач ТрО Плахута керував Внутрішніми військами МВС під час розгону Майдану, – Hromadske

За даними ЗМІ, під його командуванням було залучено близько 400 бійців для зачистки вулиць, прилеглих до Адміністрації президента
Плахута
Плахута
Джерело: відкриті джерела

Новопризначений командувач ТрО Ігор Плахута керував Внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ під час розгону Майдану. Про це повідомляють видання Hromadske та "Українська правда".

Йдеться про події 10 грудня 2013 року. Тоді вночі правоохоронці повністю "зачистили" урядовий квартал від барикад Євромайдану.

За інформацією ЗМІ, тодішній начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС генерал-майор Плахута заявив, що для розчищення вулиць, прилеглих до Адміністрації президента, залучили близько 400 бійців внутрішніх військ і спецзагону "Беркут".

Як пише "УП", тоді Плахута дав коментар, у якому розповів, що "люди в чорному, які розбирали барикади, були комунальниками". Також він звітував про нібито двох постраждалих беркутівців.

21 січня 2014 року, як писали ЗМІ, чиновник МВС вийшов до мітингувальників для перемовин, і що це був саме чинний командувач військами Територіальної оборони.

Що відомо про Ігоря Плахуту?

У 2005–2008 роках Плахута служив командиром Окремої президентської бригади.

Станом на 2009 рік був командиром 169-го навчального центру. Згодом – начальником управління Південного територіального командування Внутрішніх військ МВС.

У неділю, 11 лютого, президент Володимир Зеленський призначив Плахуту командувачем Сил територіальної оборони. Він зайняв місце Анатолія Баргилевича, який днями став начальником Генштабу ЗСУ.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат