USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Наводила" російські ракети на оборонні підприємства Кіровоградщини: Зрадниці присудили довічне ув’язнення

"Зв’язковим" фігурантки виявився її знайомий – бойовик окупаційних угруповань РФ, який воює на Східному фронті
Довічне ув’язнення отримала зрадниця, яка
Довічне ув’язнення отримала зрадниця, яка "наводила" російські ракети на оборонні підприємства Кіровоградщини
Джерело: СБУ

Покарання у вигляді довічного позбавлення волі отримала чергова агентка ФСБ, яка "зливала" Росії локації військової та критичної інфраструктури на Кіровоградщині. За її координатами окупанти здійснювали неодноразові ракетні удари по території області. Серед основних цілей ворога були підприємства "Укроборонпрому" та нафтопереробної галузі. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, засудженою є мешканка Олександрійського району, яку ФСБ дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Для збору розвідданих фігурантка об’їжджала територію області й приховано фіксувала локації українських об’єктів з прив’язкою до місцевості", – розповіли в Службі безпеки.

У відомстві також додали, що отриману інформацію вона пересилала у вигляді текстових повідомлень через месенджер своєму "зв’язковому". Ним виявився її знайомий – бойовик окупаційних угруповань РФ, який воює на Східному фронті. Далі він "звітував" своєму російському куратору з ФСБ.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю у березні цього року "на гарячому", коли вона фотографувала один з місцевих заводів.

Довічне ув’язнення отримала зрадниця, яка "наводила" російські ракети на оборонні підприємства Кіровоградщини
Джерело: СБУ

 

"Під час обшуків у затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російськими окупантами", – додали в Службі безпеки.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй присудили найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі.

Раніше ми повідомляли, що в Одесі правоохоронці викрили російського агента, який діяв за завданням Головного управління Генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ).

Зазначалося, що він, аби замаскувати свою розвідувально-підривну діяльність, влаштувався водієм до місцевого осередку міжнародної благодійної організації і розвідував позиції Сил оборони на території регіону. 

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську