USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Нардепу Ніколаєнку, який насмерть збив 18-річну дівчину, повідомлено про підозру

Справою займаються ДБР та прокуратура
ДТП Ніколаєнко_1
Ніколаєнко збив насмерть 18-річну дівчину
Джерело: Нацполіція

За матеріалами Державного бюро розслідувань Офіс генерального прокурора повідомив про підозру народному депутату України від "Батьківщини" Андрію Ніколаєнку. Він вчинив смертельну ДТП на Житомирщині. Про це повідомляє ДБР.

Відомо, що подія трапилась на трасі Київ – Чоп поблизу села Березівка Житомирського району близько десятої ранку 3 листопада 2023 року. Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода. Встановлено, що парламентар, всупереч вимогам пунктів ПДР, рухався із перевищенням дозволеної швидкості. 18-річна дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

"Народному депутату України повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України", – повідомляє Державне бюро розслідувань.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Наразі до суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Авто нардепа рухалося зі швидкістю 162 км/год

За 40 хвилин до смертельної ДТП автомобіль, за кермом якого був народний депутат Ніколаєнко, перевищив швидкість, через що був згенерований штраф. Це "Схеми" з’ясували за допомогою сервісу перевірки адміністративних правопорушень МВС.

За даними сервісу МВС, о 9:03 камери зафіксували швидкість, з якою народний депутат Ніколаєнко на автівці Mercedes-Benz GLE 300D рухався трасою Київ – Чоп в районі села Новогородецьке під Житомиром, вона становила 165 км/год. При цьому радар системи МВС зафіксував дещо нижчу швидкість – 162 км/год. За даними сервісу, на цій ділянці траси допустима швидкість – 110 км/год. Таким чином народний депутат перевищив швидкість на 52–55 км/год, зазначають у виданні.

Водночас невідомо, з якою швидкістю рухався автомобіль пізніше в момент скоєння ДТП. Також стало відомо, що Mercedes-Benz, яким керував Ніколаєнко, належить його цивільній дружині Катерині Вайдич, який вона набула у власність у вересні 2023 року.

Нагадаємо, нещодавно дорожньо-транспортна пригода з летальним наслідком та кількома травмованими особами трапилася поблизу Чорткова (на Тернопільщині). Тоді місцеві ЗМІ повідомляли, що за кермом однієї з авто був син місцевої судді. Разом з ним в автомобілі була його мати. 

Теги: ДТП
Читайте також:
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено