USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

В Україні змінюється порядок виплати додаткової винагороди для військових

Щомісячні бойові виплати у 100 тисяч гривень збережуть бійцям, які воюють на передньому краї
війна
Джерело: відкриті джерела
З 1 лютого нарахування додаткової грошової виплати військовослужбовцям залежатиме від районів перебування, складності та специфіки їхніх завдань. Розмір премій військовим, які беруть участь у бойових діях, не зміниться. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Зараз усі військовослужбовці включно зі строковиками та курсантами у різних регіонах країни отримують фіксовану додаткову грошову винагороду – 30 тисяч гривень. Бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником, отримують такі ж самі додаткові виплати. 

Тому і назріло питання поділу розмірів винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби.

Щомісячні бойові виплати у 100 тисяч гривень збережуть бійцям, які воюють на передньому краї. Для сімей полонених та зниклих безвісти виплати в 100 тисяч гривень зберігаються.

Зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій.

Також з 1 лютого зростуть розміри щомісячного основного забезпечення без додаткової винагороди військовослужбовців. Тепер його мінімальний рівень для ЗСУ НГУ та ДПСУ становитиме не менше ніж 20 100 гривень. А для бійців ДСНС та поліцейських – щонайменше 17 000 гривень.

Читайте також:
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців
ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"
Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович