USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Малюк зустрівся з послами країн G7: Обговорили ситуацію зі стеженням за журналістами Bihus.Іnfo

Голова СБУ висловив готовність захищати демократичні цінності, одним з ключових стовпів яких є свобода слова
Голова СБУ Василь Малюк і посли країн G7
Джерело: СБУ

Голова Служби безпеки України Василь Малюк провів зустріч з послами країн "Великої сімки". Під час якої, зокрема, було обговорено ситуацію, що склалася з редакцією Bihus.Іnfo. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Малюк зазначив, що Служба безпеки готова захищати демократичні цінності, одним з ключових стовпів яких є свобода слова.

Як додають в спецслужбі, посли отримали відповіді щодо ситуації, яка склалася навколо редакції Bihus.Іnfo. Малюк розповів партнерам, що прийнято кадрові рішення, зокрема щодо звільнення керівника ДЗНД та переформатування роботи тих підрозділів департаменту, які потребують змін та підсилення.

"Незалежність в роботі ЗМІ має бути забезпечена на 100%. Це той стандарт, який ми маємо високо тримати, особливо під час війни. Я не допущу жодних порушень цього надважливого принципу демократії у діяльності СБУ", – наголосив він.

Що відомо про справу?

Нагадаємо, раніше в мережу "злили" відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.Info, ймовірно, вживають наркотичні речовини. Керівник проєкту Денис Бігус записав відеозвернення до аудиторії з поясненнями та запевнив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків.

16 січня на ресурсі "Народна правда" з'явилося відео із супроводжувальною анотацією "зворотня сторона Bihus.Info: нюхнули "фєну", закинулись MDMА, курнули трави і погнали робити розслідування".

Воно містить фрагменти прослуховуваних телефонних розмов співробітників проєкту та кадри, зняті прихованою камерою на новорічному "корпоративі" у заміському комплексі біля Києва.

Цього ж дня керівник проєкту Денис Бігус вийшов із заявою, де "розставив крапки над "і"". Він уточнив, що співробітники, про яких ідеться у викривальному ролику, є не журналістами, а операторами, і на цей момент усі вони вже звільнені.

За словами Бігуса, на жаль, частина команди порушила принципи і цінності проєкту Bihus.Info, тож наслідком будуть жорсткі кадрові зміни і проєкт уже шукає нових операторів.

Згодом керівник Bihus.Info зробив нову заяву щодо скандалу з наркотиками.

Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info нібито стежили близько року, ймовірно, шукаючи способи дискредитувати редакцію.

Також ми повідомляли, що розпочато кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості приватного життя журналістки Bihus.Info.

Крім того, стало відомо, що за журналістами Bihus.Info стежив Департамент захисту національної державності Служби безпеки України. 

Пізніше Малюк підтвердив, що звільнив керівника департаменту Романа Семенченка через стеження за журналістами.
Читайте також:
Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар