USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Вони всі живі люди". Денис Бігус розповів, що за його командою стежили тривалий час

Керівник Bihus.Info зробив нову заяву щодо скандалу з наркотиками
Бігус
Керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус
Джерело: відкриті джерела

Засновник проєкту розслідувань Bihus.Info Денис Бігус оприлюднив ще одну заяву із реакцією на опубліковані приховані зйомки, де видно, нібито журналісти Bihus.Info вживають заборонені речовини.

Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info нібито стежили близько року, ймовірно, шукаючи способи дискредитувати редакцію.

"А коли професійних факапів не знайшли – перейшли на особисте. В результаті – встановили камери у номері дівчат із команди на новорічному корпоративі", – сказав він.

При цьому додав, що йому незручно за те, що він побачив на відео.

"Але по-справжньому мені соромно за виконавців цього шоу.. І ціною цієї всієї незручності ми дізнались напевно, що у спецслужб є час, і натхнення, і бюджети вести системне стеження за приватним життям членів команди розслідування", – підсумував керівник проєкту.

Що цьому передувало

В мережу "злили" відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.Info, ймовірно, вживають наркотичні речовини. Керівник проєкту Денис Бігус записав відеозвернення до аудиторії з поясненнями та запевнив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків.

16 січня на ресурсі "Народна правда" з'явилося відео із супроводжувальною анотацією "зворотня сторона Bihus.Info: нюхнули "фєну", закинулись MDMА, курнули трави і погнали робити розслідування".

Воно містить фрагменти прослуховуваних телефонних розмов співробітників проєкту та кадри, зняті прихованою камерою на новорічному "корпоративі" у заміському комплексі біля Києва.

Цього ж дня керівник проєкту Денис Бігус вийшов із заявою, де "розставив крапки над "і"". Він уточнив, що співробітники, про яких ідеться у викривальному ролику, є не журналістами, а операторами, і на цей момент усі вони вже звільнені.

"Звісно, прослуховування і спостереження були незаконними, а цілі тих, хто записував, зрозумілі. Та це не є виправданням тому, що ми побачили на відео – а саме вживання заборонених речовин кількома нашими колегами", – наголошує журналіст-розслідувач.

За словами Бігуса, на жаль, частина команди порушила принципи і цінності проєкту Bihus.Info, тож наслідком будуть жорсткі кадрові зміни і проєкт уже шукає нових операторів.

Нагадаємо, нещодавно Bihus.Info показало Маєток Оксани Марченко в Києві, SPA-готель її чоловіка Віктора Медведчука "Бескид" та його закарпатську дачу "Ведмежа діброва", які досі не конфісковані. Щобільше, їх на платній основі охороняє поліція охорони в інтересах власників, а особи й компанії, які найняли поліцію охорони в ці об’єкти, змінилися протягом 2022 року.

Також видання робило ряд розслідувань про чиновників з Офісу президента.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Працівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції влаштував скандал з бізнесменом у дорогому київському ресторані Працівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції влаштував скандал з бізнесменом у дорогому київському ресторані