USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Суд арештував майно довіреної особи Януковича - маєток, квартири, рахунки в банку

Суд наклав арешт на маєток, квартири, автопарк та банківські рахунки регіонала
Арештоване майно довіреної особи Віктора Януковича_1
Арештоване майно довіреної особи Віктора Януковича
Джерело: СБУ

Арештовано майно довіреної особи Януковича. СБУ повідомляє, що мова про екснардепа-регіонала, який виїхав за кордон і організував аптечну торгівлю з "ДНР" - постачав туди ліки та сплачував їм податки. Під арешт регіонала потрапили банківські рахунки та чотири квартири у Києві, будинок та земля поблизу столиці, а також сім авто преміум-класу, серед яких Maybach. Загальна сума заблокованих активів становить понад 1 млрд грн.

Зазначається, що фігурант справи був довіреною особою Януковича та входив до забороненої сьогодні "Партії регіонів".

Співпрацював з "ДНР"

У матеріалах справи йдеться, що до початку повномасштабної війни колишній депутат виїхав за кордон та організував оптове виробництво медпрепаратів для незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР". Насамперед це знеболювальні засоби для аптечок окупантів та військових шпиталів "республік".

Для виробництва медикаментів екснардеп задіяв підконтрольну йому фармакологічну компанію в окупованій Горлівці на Донеччині.

"Після відкриття рахунків у "республіканському банку ДНР" підприємство фігуранта щорічно сплачувало до бюджету терористичної організації "ДНР" податки, які згодом йшли на фінансування незаконних збройних формувань", – зазначили в СБУ.

У чому звинувачують

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили фігурантам справи про підозру у фінансуванні тероризму, вчиненому організованою групою осіб. Щодо екснардепа та інших фігурантів триває розслідування, аби встановити всі обставини злочину та притягнути винних до відповідальності.

Люди Януковича

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру 15 колишнім працівникам УДО України. Ексохоронці Януковича підозрюються у самовільному залишенні місця служби з метою ухилитися від військової служби (дезертирстві).

За матеріалами Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань заочну підозру отримав ексгенерал часів президента-втікача Віктора Януковича, який очолив "філію" ФСБ в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області.

15 років тюремного ув’язнення заочно отримав ексміністр освіти та науки Дмитро Табачник і 12 років заочно – колишній очільник Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона. Також у засуджених конфіскували їхнє майно на понад 200 млн гривень.

Читайте також:
У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ
Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала
Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби
Готували замах на Гордона і не тільки: СБУ викрила агентів ФСБ, яких координував екснардеп Готували замах на Гордона і не тільки: СБУ викрила агентів ФСБ, яких координував екснардеп