USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Львів потрапив до фіналу конкурсу Інноваційної столиці Європи-2023

Разом зі Львовом до фіналу увійшли Лісабон та Варшава
Операція протез в кістку Незламні
Вперше в історії української медицини пацієнтові вживили протез прямо в кістку. Першим пацієнтом став ветеран російсько-української війни, капітан ЗСУ, 56-річний Ігор Крупнов.
Джерело: UNBROKEN Ukraine

Львів потрапив до фіналу Інноваційної столиці Європи-2023 з проєктом інновацій у сфері медтех. Про це повідомив заступник львівського міського голови Андрій Москаленко.

Так, на участь в конкурсі подали проєкт створення інноваційного екселенс-центру на базі UNBROKEN Ukraine Першого медичного об'єднання Львова для порятунку поранених Героїв.

"Цієї середи (4 жовтня, – ред.) якраз мали пітчинг за право вийти у фінал", – розповів Москаленко.

Що відомо про центр?

Національний реабілітаційний центр "Незламні" (UNBROKEN, – ред.) – це місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну медичну допомогу.

Від початку повномасштабного вторгнення у медзакладі пролікували понад 11 тисяч поранених українців, серед яких – 350 дітей.

Серед напрямків роботи центру – реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. Людям не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють.

Раніше

У квітні в Україні вперше імплантували протез пацієнту прямо в кістку. Операцію провели в Національному реабілітаційному центрі "Незламні" у Львові. Про це розповіла пресслужба центру у Фейсбук.

Першим пацієнтом став ветеран російсько-української війни, капітан ЗСУ, 56-річний Ігор Крупнов. Восени авто, в якому чоловік їхав на завдання, підірвалося на міні, тоді він втратив обидві ноги. Прийшов до тями лише за кілька днів після поранення та зрадів, що лікарям вдалося зберегти йому життя.

Новини за темою: Перша в Україні операція із вживленням у кістку протеза: Пацієнт вже ходить і навіть керує автівкою

Ми розповідали історію пораненого фронтового лікаря Максима, який описав роботу польового шпиталю, характер травм, які найчастіше отримують бійці, та відповів на питання "що найважче у спілкуванні з пацієнтами?".

Також ми писали, що в Україні вперше провели спліт-трансплантацію печінки. Донорський орган розділили на дві частини та пересадили малюку й дорослому, поінформували в пресслужбі Першого медичного об'єднання Львова.

Так, меншу кількість печінки лікарі трансплантували хлопчику з Житомирщини, якому лише 1 рік і 3 місяці. У нього діагностували біліарну атрезію – захворювання жовчовивідних шляхів. Без пересадки малюк міг би померти за кілька місяців.

"Більшу долю отримав 20-річний чоловік зі Львівщини. Донором став 15-річний хлопець, який помер через ушкодження мозку. Також лікарі пересадили його серце та нирки", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу