USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Львівські школярі, як і рекомендував Кабмін, розпочнуть навчання 2 вересня, проте Садовий незадоволений

Міський штаб із підготовки до зими рекомендував розпочати навчання 19 серпня
школа
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Львівська міська рада виконає рішення Кабміну про початок навчального року 2 вересня. Проте міський штаб рекомендував розпочати навчання 19 серпня. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

"Ми приймаємо і виконаємо це рішення. Що я про це думаю. Здоровий глузд програв. Демократія та децентралізація теж. Але, здається, нікому того не треба. Той, хто приймає рішення – несе відповідальність. Сумніваюсь, але сподіваюсь, що Кабмін має інформацію про те, якою буде зима, і що навчання відбуватиметься без форсмажорів", – йдеться в повідомленні.

Міський штаб із підготовки до зими рекомендував розпочати навчання 19 серпня саме тому, що є ризик відімкнення електроенергії.

"У час війни ми маємо бути гнучкими і швидко адаптуватись до нових обставин. Шкода, що це розуміють не всі. Але це точно не причина для розвитку внутрішніх непорозумінь", – додав мер.

Передісторія

Вчора, 23 липня, Кабінет міністрів України затвердив початок та кінець навчального року у школах. Згідно з постановою, навчальний рік у школах розпочнеться у понеділок, 2 вересня. А завершиться 30 червня 2025 року.

Водночас обласним та Київській міській військовим адміністраціям разом із представниками закладів освіти доручили забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС