USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Вбивство Ірини Фаріон: Які шанси знайти вбивцю

Виконавця злочину можуть убити, щоб приховати замовника
Ірина Фаріон
Джерело: відкриті джерела

Чим більше часу пройде від моменту вбивства екснардепки Ірини Фаріон, тим важче буде знайти убивцю. Про це розповів колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу "Еспресо".

"72 години... Якщо протягом цього часу не змогли по гарячих слідах встановити особу, затримати, провести комплекс заходів, то чим далі від події в часі, тим менша ймовірність, що особа або особи будуть затримані. Адже є можливість зникнути – сліди у воду, кінці у воду", – сказав він.

А якщо протягом двох місяців не змогли вийти на виконавця чи замовника, то, за його словами, дуже ймовірно, що справа просто лягає.

Більше того, виконавця злочину можуть убити, щоб приховати замовника.

А у випадку, якщо до злочину причетна група осіб, то існує ймовірність, що хтось десь обмовиться і це стане відомим слідству. Якщо діяв одинак, то розслідувати справу набагато складніше.

Вбивство Фаріон

Увечері 19 липня стало відомо, що невідомий вистрілив в Ірину Фаріон на одній із вулиць Львова та втік. Мовознавицю доставили до лікарні, де вона перебувала у дуже важкому стані та з пораненням голови.

Вже за декілька годин настала смерть Ірини Фаріон. Як повідомили медики, завдані травми були занадто важкими.

Поліція оголосила спеціальну поліцейську операцію на території Львова та області. До неї задіяні працівники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини. 

Похорон та прощання з Фаріон

Парастас за Іриною Фаріон розпочнеться в неділю, 21 липня, о 19:00 в Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла. Попрощатися можна буде до 22:00 в храмі.

Чин похорону відбудеться в понеділок, 22 липня, о 14:00 у Львові, теж в Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла.

Фаріон поховають на Личаківському кладовищі неподалік від могили відомого композитора та поета Володимира Івасюка.

Чим відома Ірина Фаріон

Ірина Фаріон була депутатом Верховної Ради України. Завжди була в опозиції до проросійських сил, бо сама пропагує націоналізм, національну ідею, зокрема любов до рідної мови, так як сама Фаріон мовознавиця.

Через свої різкі висловлювання Фаріон неодноразово втрапляла у скандали. Минулого року її навіть звільняли з "Львівської політехніки" через протести студентів. Зокрема Фаріон критикувала українських військових, які говорять російською. Також на деяких ток-шоу вона виступала проти команди Зеленського та самого президента.

Читайте також:
Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця
Викрадали людей і займалися розбійними нападами: У Запоріжжі затримано групу здирників Викрадали людей і займалися розбійними нападами: У Запоріжжі затримано групу здирників
Росія вдарила по цивільній інфраструктурі у Львові та Кривому Розі, є загиблі, зокрема діти Росія вдарила по цивільній інфраструктурі у Львові та Кривому Розі, є загиблі, зокрема діти
У Львові впав кінь, що возив людей на кареті: Реакція соцмереж та влади У Львові впав кінь, що возив людей на кареті: Реакція соцмереж та влади