USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Індія обігнала Китай та стала найбільшою за чисельністю населення країною світу

Населення Індії складає майже 1,5 млрд осіб
Індуси
Джерело: відкриті джерела

Індія обігнала Китай і стала найбільш густонаселеною країною світу. За даними ООН, населення країни зараз становить 1 425 775 850 осіб, повідомляє The Guardian.

Китай за кількістю населення лідирував останні 50 років – з моменту, коли Організація Об'єднаних Націй розпочала відповідні підрахунки.

Проблеми Китаю

Зменшення населення країни відбулося після десятиліть суворих законів, спрямованих на те, щоб взяти під контроль зростаючу народжуваність, включаючи запровадження політики однієї дитини у 1980-х роках.

Це включало штрафи за народження додаткових дітей, примусові аборти та стерилізацію.

Хоча спочатку ця політика була дуже ефективною в контролі над населенням, однак пізніше вона стала давати протилежний ефект. Тепер однією з головних проблем Китаю є різко старіюче населення. 

Новини за темою: Apple шукає нові країни для перенесення виробництва за межі Китаю

Частково проблема полягає в тому, що через традиційну перевагу хлопчиків політика однієї дитини призвела до значного гендерного дисбалансу. Зараз чоловіків приблизно на 32 мільйони більше, ніж жінок.

Нещодавно запроваджена в Китаї політика, спрямована на стимулювання жінок народжувати більше дітей, мало сприяла зростанню населення. Жінки все ще мають в основному одну дитину і очікується, що населення скоротиться майже на 10% протягом наступних двох десятиліть.

Згідно з прогнозами, чисельність китайського населення може впасти нижче 1 мільярда до кінця століття.

Чому в Індії зросла кількість населення

В країні населення зросло більш ніж на мільярд з 1950 року. Хоча зростання зараз сповільнилося, очікується, що кількість людей продовжуватиме зростати протягом наступних кількох десятиліть, досягнувши піку в 1,7 мільярда до 2064 року.

Сьогодні в Індії в середньому народжується 86 000 немовлят на день, а в Китаї – лише 49 400.

Точна чисельність населення Індії досі невідома через затримку уряду з проведенням перепису, який зазвичай проводиться кожне десятиліття. Він мав відбутися у 2021 році, але був відкладений через пандемію COVID-19, а уряд на чолі з прем’єр-міністром Нарендрою Моді ще не оголосив дату його початку.

На цей час середній вік в Індії становить лише 29 років, і в найближчі два десятиліття в країні буде переважно молоде населення.

Подібний "демографічний дивіденд" виявився дуже корисним, що призвело до економічного буму, зокрема у виробництві. Незважаючи на те, що Індія має одну з найбільш швидкозростаючих економік у світі, і нещодавно обігнала Велику Британію, ставши п’ятою за величиною, експерти наголошують, що країні потрібні додаткові інвестиції в освіту та працевлаштування, щоб скористатися можливістю, яку надає молоде населення.

Індія продовжує боротися з високим рівнем безробіття серед молоді, і менше 50% індійців працездатного віку є робочою силою. Цифра для жінок ще нижча, лише 20% жінок беруть участь в офіційному ринку праці – цифра, яка зменшується з розвитком Індії.

Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ