USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Київ потерпає від злив, тому що кошти з ливнівок перерозподілялись на ремонт Подільського мосту, - депутатка

зливи у Києві
Джерело: відкриті джерела

Київ потерпає від злив, тому що бюжетні кошти, виділені на зливні каналізації, перерозподілялись на ремонт Подільсько-Воскресенського мосту. Таку інформацію в ефірі UWN повідомила депутатка Київської міської ради Лілія Пашинна.

За словами депутатки, з огляду на останні негоди у столиці, у Києві досі не фінансується на належному рівні очищення та ремонт зливних каналізацій. 

"Наприклад, цього року на ливнівки виділено нуль гривень. Я навпаки хочу як краще, чому ми не виділяємо на це кошти, також на прочищення гирла річки Либідь. Це район, де Ocean Plaza. Благополуччя цього району залежить від гирла річки Либідь, а виділено нуль коштів. Чому так?", - запитується Пашинна. 

Депутатка нагадала, що кілька років тому було прийнято розпорядження КМДА "Про реконструкцію об’єктів Київської міської дощової каналізації комунальної власності територіальної громади міста Києва". Про те досі воно не було виконано. 

"Коли робили перерозподіл бюджетних коштів, спочатку воно закладається в бюджет, а потім не виконується. Я тоді була дуже засмучена, коли копійки забирали з ливнівок. Коли з моста Патона забирали, з року в рік. В нас є такий об’єкт, називається Подільсько-Воскресенський міст, все йде туди. Це вже самий дорогий міст буде скоро в світі, а може вже є. Тому що там ще регулярно переглядається вартість",- підкреслює Пашинна. 

Подільсько-Воскресенський міст

Цей міст через Дніпро почали будувати ще у 2003 році, з перервами через відсутність фінансування.

Автомобільне сполучення між лівим і правим берегами Дніпра по Подільсько-Воскресенському мосту планували запустити наприкінці 2021 року, але не вдалося.

У січні 2019 року київський міський голова Віталій Кличко заявив, що за умов належного фінансування потрібно приблизно 1,5-2 роки, щоб запустити автосполучення через Подільсько-Воскресенський міст.

Теги: Київ
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"