USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Коломойський залишився під вартою, але суд зменшив заставу з 3,9 до 2,65 млрд гривень

Також суд відмовив у проханні щодо передачі олігарха на поруки
Коломойський у суді 25 вересня_3

Бізнесмен Ігор Коломойський у суді 25 вересня 2023 року

Джерело: UWN

Шевченківський райсуд Києва залишив Ігоря Коломойського під вартою, але зменшив розмір застави з 3,9 до 2,65 млрд гривень. Відповідне рішення схвалили на засіданні 22 січня, повідомляє "Суспільне".

Прокурори клопотали про продовження утримання Коломойського у СІЗО на час проведення досудового розслідування.

"Адвокати наполягали на зміні запобіжного заходу з варти на домашній арешт у селі Микільське-на-Дніпрі Дніпропетровської області, зокрема через незадовільний стан здоров'я Коломойського", – йдеться у повідомленні.

Також суд відмовив у проханні щодо передачі олігарха на поруки.

Справи Коломойського

Наприкінці 2016 року уряд ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку, після чого фінустанову докапіталізували на понад 155 млрд гривень. В українських та іноземних судах розглядали понад 240 проваджень щодо націоналізації ПриватБанку.

Зокрема, у Лондонському суді триває процес за позовом ПриватБанку до колишніх власників фінустанови Коломойського та Боголюбова й афілійованих до них компаній. Банк вимагає відшкодування у зв’язку зі схемами, які мають ознаки шахрайства і відмивання коштів та які, як вважає банк, реалізували його колишні власники.

У вересні 2022 року українські антикорупційні органи повідомили вісьмом фігурантам кримінального розслідування підозру в заволодінні коштами ПАТ "Укрнафта", одним з акціонерів якої є пов’язана з Ігорем Коломойським група "Приват", на суму у понад 13 млрд гривень. 

Пізніше, 7 листопада того ж року, держава вилучила майно п'яти стратегічно важливих підприємств, серед яких були "Укрнафта" та "Укртатнафта". При цьому у листопаді 2022-го у Росії бізнесменів Ігоря Коломойського та співвласника групи "Приват" Геннадія Боголюбова заочно заарештували за нібито привласнення 800 тисяч тонн російської нафти.

Новини за темою: Суд дозволив ПриватБанку вилучити 245 підконтрольних Коломойському АЗС

Нагадаємо, колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському та ще п’ятьом членам організованої ним групи повідомили про підозру у заволодінні коштами фінансової установи на суму понад 9,2 млрд гривень. 

Також Коломойський отримав підозру у шахрайстві та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Кошти олігарх виводив через власні банки.

Пізніше СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора викрили нові факти злочинної діяльності власника великої фінансово-промислової групи Ігоря Коломойського.

2 вересня 2023 року Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському. Магната відправили під варту на два місяці з можливістю внесення застави. Згодом бізнесмену збільшили заставу до 3,9 млрд гривень.

25 вересня Київський апеляційний суд відхилив апеляцію, яку подавали адвокати українського бізнесмена Ігоря Коломойського. 

24 жовтня суд також відхилив клопотання адвокатів Коломойського та не задовольнив зміну запобіжного заходу. Суд залишив Коломойського під вартою.

26 жовтня стало відомо, що олігарх передає свої корпоративні права у "1+1 media" строком на п'ять років. Права перейдуть в управління трудовому колективу в особі чинного гендиректора Ярослава Пахольчука. Відповідну заяву оприлюднили на сайті медіа.

"Ухвалив рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "‎Студія 1+1", який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу", – йшлося в офіційній заяві Ігоря Коломойського.

Рішення буде чинним п'ять років. Як йдеться у заяві, його ухвалили через те, що Коломойський "з обʼєктивних причин не може повноцінно здійснювати свої повноваження".

Читайте також:
Коломойському оголосили підозру в організації замовного вбивства Коломойському оголосили підозру в організації замовного вбивства
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи