USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ізраїль отримав від США першу партію бронетехніки з початку нападу ХАМАСу: Куди її спрямують?

Ця бронетехніка замінить машини, пошкоджені під час війни з ХАМАСом
Ізраїль віськові ЦАХАЛ армія Ізраїлю_5

Ілюстративне фото 

Джерело: Міноборони Ізраїлю

Ізраїль отримав першу з початку нападу ХАМАСу партію бронетехніки від Сполучених Штатів Америки. Про це поінформувало Міністерство оборони Ізраїлю в соцмережі X.

"Міністерство оборони Ізраїлю нещодавно прийняло вантажний літак із США з першою партією бронетехніки, призначеної для використання Армією оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ)", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ця бронетехніка замінить машини, пошкоджені під час війни з ХАМАСом.

Як пише видання The Times of Israel, ця партія бронетехніки є частиною великої закупівлі на 400 мільйонів шекелів (70,3 мільйона євро) для посилення парку транспортних засобів Армії оборони Ізраїлю.

Подальші поставки техніки зі Сполучених Штатів включатимуть броньовані машини швидкої допомоги, вантажівки та інженерне обладнання.

Новини за темою: США запровадили санкції проти лідерів ХАМАСу та їхніх посередників: Хто у списку?

Що відомо про вторгнення ХАМАСу в Ізраїль?

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел