USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Невдовзі Twitter може стати платним, – ЗМІ

Зазначається, що таке рішення дозволить захиститися від ботів
Ілон Маск
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Ілон Маск припустив, що всім користувачам платформи X (колишній Twitter, – ред.), можливо, доведеться платити за доступ. У розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу він заявив, що платіжна система – це єдиний спосіб протистояти ботам. Про це повідомляє BBC.

"Ми переходимо до невеликої щомісячної оплати за користування системою", – цитують Маска у виданні.

У ВВС зазначають, що поки незрозуміло, чи це був просто неофіційний коментар, чи сигнал про більш тверді плани, які ще мають бути оголошені.

"З того часу, як Маск очолив Twitter минулого року, він прагнув заохотити користувачів платити за покращений сервіс, який тепер називається X Premium. Це було зроблено завдяки тому, що платним підписникам було надано більше функцій, як-от довші публікації та покращена видимість на платформі", – додають автори.

Наразі ж користувачі можуть використовувати платформу X безплатно.

Попри те, що компанія має явний фінансовий інтерес стягувати плату з користувачів, Ілон Маск наполягає на тому, що оплата за послугу спрямована на боротьбу з ботами, розповідають у BBC.

"Створення бота коштує копійки. Але якщо комусь навіть доведеться заплатити кілька доларів або щось подібне, якусь незначну суму, вартість ботів буде дуже високою", – зауважив медіамагнат.

Зараз X Premium коштує 8 доларів на місяць у США. Ціна залежить від того, в якій країні знаходиться абонент. Маск заявив, що зараз він розглядає дешевші варіанти для користувачів.

"Це довша дискусія, але, на мій погляд, це насправді єдиний захист від величезних армій ботів", – резюмував медіамагнат.

Зазначається, що, зробивши X платним, у платформи існує ризик втратити значну частину користувачів. Це своєю чергою може призвести до зниження доходів від реклами, які наразі складають переважну частину доходу компанії, йдеться в матеріалі.

Раніше ми писали, що Twitter надаватиме фінансову допомогу користувачам. За словами Маска, платформа оплачуватиме юридичні рахунки користувача, до якого несправедливо поставилися роботодавці через активність у соцмережі.

Згодом повідомлялося, що компанія Ілона Маска Twitter розпочала виплати творцям. Ініціатива розподілу доходів доступна винятково для користувачів, які підписалися на Twitter Blue, і вона працює шляхом розміщення реклами у відповідях на твіти.

Читайте також:
ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство
Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим
SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters
SpaceX могла вимкнути інтернет на Тайвані, порушивши договір з урядом США, – WSJ SpaceX могла вимкнути інтернет на Тайвані, порушивши договір з урядом США, – WSJ