USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Гостомельське шосе відкрили для руху транспорту, – Маркушин

Роботи з доброустрою ще тривають, проте один з основних виїздів з міста вже знову працює
шосе в Ірпені
Відкрите шосе
Джерело: скріншот

Фахівці завершили роботи з капітального ремонту дороги на Гостомельському шосе та вулиці Багірова в Ірпені, що на Київщині. Рух транспорту там уже відновили, розповів міський голова Олександр Маркушин.

"Друзі, офіційно – рух Гостомельським шосе відновили. Роботи з доброустрою ще тривають, проте один з основних виїздів з міста вже знову працює", – поділився мер.

Маркушин додав, що на шосе нанесли тимчасову розмітку, встановили дорожні знаки, зробили тротуарну й велосипедну доріжки. Біля дороги вже є зупинки громадського транспорту.

І хоча рух транспорту вже відновили, нині ще триває прибирання дороги. У 2024 році на цьому шосе мають прокласти ще один шар асфальту.

Відбудова Ірпеня

В Ірпені продовжують відбудову міста внаслідок руйнувань, що завдали росіяни навесні 2022 року. Станом на травень цього року 20 тисяч заявок від місцевих надійшло до "Дії" з приводу "єВідновлення", розповів в ефірі UWN міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

В Україні працює програма компенсації за пошкоджене житло "єВідновлення". Тож українці, чиї будинки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву до "Дії" та отримати кошти на ремонт. Послуга доступна, якщо житло підлягає відновленню і не було повністю відремонтовано.

Олександр Маркушин в ефірі UWN зазначив, що місто Ірпінь – найбільш пошкоджене від російської навали місто в Київській області. 

Раніше

У березні 2023 року поліція оголосила підозру російським загарбникам, які упродовж 5–6 березня 2022 року розстріляли 10 цивільних автомобілів в Ірпені на Київщині. 

"Місцеві разом із маленькими дітьми намагалися втекти з Ірпеня, але натомість стали мішенню військових РФ. Внаслідок розстрілів дев'ять людей загинули, ще 12 – отримали поранення", – зазначили в поліції.

Зазначається, що 5 березня під час штурму Ірпеня російськими військами першим під вогонь потрапив автомобіль, в якому були два місцевих жителі – пасажир загинув на місці, а водій отримав поранення рук.

Наступною мішенню стала машина, якою чоловік намагався евакуювати своїх батьків – 65-річний батько загинув на місці, а мати отримала поранення.

Слідчі поліції встановили трьох російських військових, які причетні до розстрілу евакуаційної колони, – це командир розвідувальної роти 173-го окремого розвідувального батальйону та двоє військових 137-го гвардійського парашутно-десантного полку 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії. Їм повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством. 

Новини за темою: "Форпост Ірпінь" – фільм до річниці визволення міста від російських окупантів. Що про нього відомо?
Читайте також:
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро
Україна й Чехія відновлюватимуть довкілля в українських громадах після війни. Для цього створили спеціальний проєкт Україна й Чехія відновлюватимуть довкілля в українських громадах після війни. Для цього створили спеціальний проєкт
Україна планує використовувати будівельні відходи від руйнувань для відбудови Україна планує використовувати будівельні відходи від руйнувань для відбудови