USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

Поліція встановила особи окупантів, які розстріляли колону машин в Ірпені. Фото

Росіяни встановили вогневий контроль над проїжджою частиною вулиці Олега Кошового та розстрілювали авто
Ірпінь розстріл окупанти_1
Джерело: Нацполіція

Поліція оголосила підозру російським загарбникам, які упродовж 5–6 березня 2022 року розстріляли 10 цивільних автомобілів в Ірпені на Київщині. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Місцеві мешканці разом із маленькими дітьми намагалися втекти з Ірпеня, але натомість стали мішенню військових РФ. Внаслідок розстрілів дев'ять людей загинули, ще 12 – отримали поранення", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 5 березня під час штурму Ірпеня російськими військами першим під вогонь потрапив автомобіль, в якому були два місцевих жителі – пасажир загинув на місці, а водій отримав поранення рук. Наступною мішенню стала машина, якою чоловік намагався евакуювати своїх батьків – 65-річний батько загинув на місці, а мати отримала поранення.

Того ж дня російські військові 173-го окремого розвідувального батальйону разом з військовими 137-го гвардійського парашутно-десантного полку встановили контроль над блокпостом на виїзді з Ірпеня. 

"Захопивши об’єкти, вони встановили вогневий контроль над проїжджою частиною вулиці Олега Кошового. На той час вона була єдиною дорогою, якою можна було евакуюватися на транспорті з міста. Саме тут російські військові влаштували засідку", – зазначають у поліції. 

Першими, хто потрапив у засідку, стали жителі, які намагалися виїхати з міста на автомобілях. В результаті двоє людей загинули, одна жінка отримала поранення.

6 березня близько сьомої ранку тією самою вулицею поїхав перший цивільний автомобіль, російські військові відкрили по них вогонь з автоматів, водій отримав поранення.

Приблизно в цей же час намагались евакуюватися жителі ЖК "Версаль Парк". Вони зібрали 12 машин та почали збирати людей, які не мали автомобілів, але хотіли виїхати з міста. Першим у колоні рухався автомобіль, в якому був водій та сім’я з півторарічною дитиною. В машину прилетіла граната, водій загинув на місці, пасажир ще довгий час лежав на землі та помирав від отриманих поранень. Жінці з дитиною вдалося вижити та не отримати серйозних травм.

Після підриву першого автомобіля інші чотири також потрапили під обстріл. Другою та третьою машинами керувало подружжя. У другому авто був чоловік, двоє дітей та жінка похилого віку, яка отримала смертельне поранення в серце і загинула на місці.

Від обстрілу третьої автівки загинула 34-річна жінка, дружина водія. Серйозні поранення отримали ще троє пасажирів.

Четвертим у цій колоні рухався автомобіль, в якому були пʼять людей – загинула 60-річна жінка, ще двоє поранені.

Пʼятим у колоні була автівка, в якої було подружжя з двома малими дітьми. Батько отримав кульове поранення в ліве плече та осколкове поранення руки. Пʼятирічний син – осколкове поранення гомілки, дружина також поранена.

Слідчі поліції встановили трьох російських військових, які причетні до розстрілу евакуаційної колони, – це командир розвідувальної роти 173-го окремого розвідувального батальйону та двоє військових 137-го гвардійського парашутно-десантного полку 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії. Їм повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством. 

Читайте також:
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги
МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку
Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом