USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Україна підписала з Німеччиною декларацію стосовно підтримки відновлення після війни

Декларація не є договором і не створює прав або зобов'язань з міжнародного права
Німеччина - Україна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

11 червня Міністерства фінансів України та Німеччини підписали спільну декларацію про наміри щодо зміцнення двосторонньої співпраці для підтримки відновлення України після війни. Про це пише Reuters.

За словами міністра фінансів ФРН Крістіан Лінднер, Берлін не обмежується тією формою підтримки, яка потрібна Києву для перемоги у війні.

"Хочемо зробити свій внесок зараз, щоб Україна могла задати курс на майбутнє зростання через своє відновлення", – сказав політик.

Ліндер також зауважив, що йдеться не тільки про фінансові ресурси, а й про створення інституційного потенціалу для підтримки приватних компаній в Україні та просування інвестицій.

Водночас декларація не є договором і не створює прав або зобов'язань з міжнародного права.

Крім того, Міністерство фінансів Німеччини доручило Банку розвитку KfW оцінити реалізацію проєкту, що включає фінансові консультації для підтримки Міністерства фінансів України.

Цей проєкт також може підтримати Фонд розвитку бізнесу, щоб зробити його незалежною державною фінансовою установою, орієнтованою на українські малі та середні підприємства.

Зазначимо, 11–12 червня у Берліні відбувається конференція з відновлення України. Захід зібрав урядовців, міжнародних організацій та керівників компаній. 

Новини за темою: Німеччина дала дозвіл Україні бити по Росії своєю зброєю

Підтримка Німеччини

Додамо, в травні Міністерство оборони Німеччини повідомило федеральний уряд про необхідність додаткового фінансування в розмірі 3,8 млрд євро для допомоги Україні цього року. 

Не слід забувати, що з початку поточного року Берлін уже надав Києву допомоги на 7,1 млрд євро. Ці кошти використовують для оплати військової продукції, яку Україна купує безпосередньо у промисловості. Також кошти мають спрямувати на фінансування повторних замовлень зброї, яку Бундесвер передав українській армії.

Нині Україна гостро потребує посиленої підтримки для ефективної оборони проти російських військ, вважають в Німеччині. Тому Міноборони повідомило уряду про додаткову потребу в 3,8 мільярда євро для допомоги Україні в цьому фінансовому році.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі