USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

"Форпост Ірпінь" – фільм до річниці визволення міста від російських окупантів. Що про нього відомо?

Весь світ має знати про дві речі: злочини армії РФ та героїзм бійців Тероборони
Форпост Ірпінь
Джерело: відкриті джерела

В Україні виходить фільм, приурочений до річниці визволення міста Ірпінь від окупантів з армії Російської Федерації. Продюсер картини "Форпост Ірпінь" Павло Щербина в коментарі Ukraine World News розповів, що основною ідеєю було зібрати відеоматеріали, які були на мобільних телефонах безпосередньо учасників подій. 

Йдеться про бійців Територіальної оборони, бійців спецпідрозділів, бійців з ЗСУ і волонтерів, які допомагали з евакуацією, а також лікарів, які вивозили поранених з поля бою і які надавали першу медичну допомогу цивільному населенню. 

За словами Павла Щербини, 27 лютого було презентовано книгу "Битва за Ірпінь", це був виклад хронології подій, які відбувалися починаючи з 24 лютого минулого року по 28 березня, до дня деокупації Ірпеня.

"Після того, як ми презентували 27 січня книгу "Битва за Ірпінь" одразу виникла ідея зібрати відеоматеріали, які були на мобільних телефонах безпосередньо учасників подій, це бійці Територіальної оборони, бійці спецпідрозділів, бійці з ЗСУ і волонтери, які допомагали з евакуацією і лікарі, які вивозили поранених з поля бою і які надавали першу медичну допомогу цивільному населенню".

В чому ідея?

За словами продюсера фільму, весь світ повинен знати про дві речі: про злочини російської армії на території Київщини і про героїзм бійців Територіальної оборони, які в перші три дні часткової окупації Ірпеня тримали лінію фронту, тримали оборону.

Де дивитись?

Наразі фільм можна подивитися на спеціально створеному інтернет-ресурсі forpost.irpin.ua. Він також опублікований на декількох каналах YouTube, а також в найближчому часі вийде на сервісі MEGOGO та інших подібних сервісах.

"Ми плануємо за наступні дні переклад цього фільму польською, німецькою, французькою та іспанською мовами. Крім того, книгу "Битва за Ірпінь" 8 квітня вже буде видано англійською мовою і її буде презентовано у Вашингтоні, Брюсселі, Парижі та Берліні", – зазначив він. 

Раніше

Ми писали, що "Укрпошта" в рамках серії "Міста-герої" випустить марки до річниці звільнення Бучі, Ірпеня та Гостомеля, яку відзначатимуть 31 березня. 

Читайте також:
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України