USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Футбол: "Шахтар" офіційно отримав нового тренера

У наступному сезоні Патрік ван Леувен у статусі тренера "Шахтаря" виступатиме у Лізі чемпіонів
Патрік ван Леувен
Патрік ван Леувен
Джерело: відкриті джерела

"Шахтар" призначив екстренера "Зорі" Патріка ван Леувена новим головним тренером команди. Про це повідомила пресслужба клуба. 

"Шахтар" підписав з Патріком ван Леувеном контракт до 30 червня 2025 року. Для нідерландця призначення тренером "Гірників" – не перша посада у донецькому клубі. У період з 2006-го по 2013 рік він очолював академію.

Попереднім тренером "Шахтаря" був Ігор Йовічевич, який працював з командою з літа 2022 року. Під його керівництвом "Гірники" здобули перемогу у чемпіонаті України, на п'ять очок випередивши "Дніпро-1", який став другим. Однак після завершення сезону хорватського тренера відправили у відставку.

Замість Йовічевича наставником команди призначили Патріка ван Леувена, який попередній сезон провів на аналогічній посаді у "Зорі". Під керівництвом нідерландського спеціаліста луганський клуб став у чемпіонаті України третім та кваліфікувався до плей-оф Ліги Європи.

Новини за темою: Українська асоціація футболу звернулась до ФІФА та УЄФА з вимогою позбавити РФ членства в організаціях

У наступному сезоні Патрік ван Леувен у статусі тренера "Шахтаря" виступатиме у Лізі чемпіонів. За підсумками української Прем'єр-ліги "Гірники" напряму потрапили до групового етапу єврокубка, на жеребкуванні якого потрапили до третього кошика.

Хто такий Патрік ван Леувен

Патрік ван Леувен – 53-річний нідерландський тренер.Самостійну тренерську кар'єру ван Леувен розпочав у 2020 році у "Маккабі" Тель-Авів, з яким у 2021 році виграв Кубок та Суперкубок Ізраїлю.

У чемпіонаті України Патрік ван Леувен у статусі тренера провів 30 матчів: 20 перемог, 4 нічиї, 6 поразок.
За результами опитування клубів УПЛ нідерландського спеціаліста визнали найкращим тренером чемпіонату України у сезоні 2022/23.

Читайте також:
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS
УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації
Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити
Пілотний проєкт міжнародних товариських матчів ФІФА розпочнеться в березні Пілотний проєкт міжнародних товариських матчів ФІФА розпочнеться в березні