USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Естонія виділила новий пакет військової допомоги Україні

Естонія надала Україні військову допомогу на суму близько 400 млн євро, що становить понад 1% її ВВП
Міністри оборони України та Естонії
Джерело: Олексій Резніков

Уряд Естонії виділив новий пакет військової допомоги Україні, повідомляють в ERR.

До пакета допомоги входять автоматична зброя, пістолети, безпілотні літальні апарати, тепловізійні камери, генератори та зарядні пристрої, а також одяг.

Видання зазначає, що Естонія надала Україні військову допомогу на суму близько 400 млн євро, що становить понад 1% її ВВП.

Міністр оборони Ханно Певкур повідомив, що до нового пакета допомоги входить і польовий мобільний шпиталь Role 2, який рятуватиме життя українських захисників на фронті.

"Понад рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну показав, що ворог готовий нападати на своїх сусідів. Тим не менше рік також продемонстрував, що менший може побороти більшого. Естонія зробила це 105 років тому, коли виграла свою війну за незалежність проти Росії. Хочу запевнити, що Естонія допомагатиме Україні виграти цю війну. Маю нагоду оголосити черговий пакет допомоги вашій державі, який включатиме важливі речі для ЗСУ", – сказав Ханно Певкур.

В той же час Олексій Резніков подякував уряду та народу Естонії й особисто Ханно Певкуру за найбільшу контрибуцію військової допомоги ЗСУ по відношенню до ВВП їхньої держави та активну участь у зустрічах Контактної групи "Рамштайн".

Напередодні Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 2 мільярди доларів. Він міститиме додаткові боєприпаси, безпілотники та інше обладнання. 

Додамо, що 31 січня Міністерство торгівлі Сполучених Штатів ввело обмеження проти семи іранських юридичних осіб через виробництво ними безпілотників, які використовуються РФ у війні проти України. А вже за кілька днів, 3 лютого, Мінфін США запровадив нові санкції проти восьми топменеджерів іранського виробника безпілотників. 


Читайте також:
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку