USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на 2 млрд доларів: Що до нього увійде

За даними Пентагона, пакет передбачає додаткові БПЛА та обладнання для боротьби з безпілотниками та радіоелектронної боротьби
Байден та Зеленський 20 січня_3
Джерело: Офіс Президента
Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 2 мільярди доларів. Він міститиме додаткові боєприпаси, безпілотники та інше обладнання. Про це повідомило Міністерство оборони США.

Україні передають:

  • додаткові боєприпаси для HIMARS;
  • додаткові 155-мм артилерійські снаряди;
  • боєприпаси для ракетних систем із лазерним наведенням;
  • безпілотники CyberLux K8; Switchblade 600, Altius-600 та Jump 20;
  • устаткування для виявлення БПЛА та засобів радіоелектронної боротьби;
  • устаткування для розмінування;
  • захищене допоміжне обладнання зв'язку;
  • фінансування навчання та технічного обслуговування.

Цей пакет допомоги виділили у межах Ініціативи сприяння безпеці України. Ця програма дозволяє адміністрації Байдена брати зброю для України від промисловості. Поставки у межах цього механізму зазвичай тривають довше, ніж коли зброю беруть із наявних запасів Сполучених Штатів.

Санкції проти росіян 

У США планують запровадити санкції проти близько 200 фізичних і юридичних осіб з Російської Федерації. Сполучені Штати намагаються посилити обмеження до річниці вторгнення Росії в Україну.

До чорного списку США будуть внесені губернатори та члени сімей російських чиновників. Крім того, обмеження запровадять проти компаній військово-промислового комплексу, підприємств, які займаються виробництвом супутніх матеріалів, технологічних фірм, а також мереж, які задіяні для обходу обмежень.

Європейські санкції

В ЄС теж активно запроваджують антиросійські обмеження. Так, від початку повномасштабної війни Євросоюз запровадив проти РФ дев'ять пакетів санкцій. Днями вони продовжили термін дій обмежень, запроваджених через окупацію територій України.

Десятий пакет планують прийняти до річниці повномасштабної війни. За даними ЗМІ, у нього можуть увійти росіяни, які сприяють масовому викраденню дітей з України, банки та пропагандисти. 

Теги: ДПСУ
Читайте також:
Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів
Верховна Рада збільшила чисельність ДПСУ на 15 тисяч військовослужбовців  Верховна Рада збільшила чисельність ДПСУ на 15 тисяч військовослужбовців
Кабмін пропонує збільшити чисельність ДПСУ на 15 тисяч Кабмін пропонує збільшити чисельність ДПСУ на 15 тисяч
У 2023 році спроб незаконного перетину кордону було менше, ніж у 2022-му, – речник ДПС Андрій Демченко У 2023 році спроб незаконного перетину кордону було менше, ніж у 2022-му, – речник ДПС Андрій Демченко