USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

США ввели санкції проти топменеджерів іранського виробника безпілотників

Обмеження запроваджені проти ради директорів через надання Іраном безпілотників РФ для війни в Україні
Іранські дрони
Іранські дрони
Джерело: відкриті джерела

Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило санкції проти восьми топменеджерів іранського виробника безпілотників. Обмеження запроваджені проти ради директорів у відповідь на надання Тегераном безпілотників Росії для її війни проти України. Про це пише CNN. 

Компанія Paravar Pars Company вже перебувала під санкціями США і ЄС за виробництво безпілотників для аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції.

Відомство також ідентифікувало два іранські судна. IRIS MAKRAN, "нафтовий танкер, який був перепрофільований для військово-морських операцій", але все ще має можливість запускати безпілотні літальні апарати (UVA), широко відомі як дрони, "зараз здійснює міжнародний рейс". В Мінфіні додали, що танкер супроводжує морський фрегат IRIS DENA (DENA).

Новини за темою: Атаки на об'єкти в Ірані: Ізраїль із США шукають способи стримати ядерні амбіції Тегерана

"Іранські підприємства продовжують виробляти БПЛА для КВІР та збройних сил Ірану. У більш широкому сенсі Іран постачає БПЛА для бойових операцій Росії з метою завдання ударів по об'єктах критичної інфраструктури в Україні", – заявив заступник міністра фінансів Сполучених Штатів з питань тероризму та фінансової розвідки Брайана Нельсона.

ЩО БУЛО РАНІШЕ

Росія з літа 2022 року використовує в Україні безпілотники іранського виробництва Shahed. Але Російська Федерація називає ці безпілотники власними розробками "Герань".

США та інші західні країни запроваджують санкції проти іранських компаній і людей, причетних до виробництва безпілотників і надання їх Росії. Зокрема, 31 січня Міністерство торгівлі Сполучених Штатів ввело нові обмеження проти семи іранських юридичних осіб через виробництво ними безпілотників, які використовуються РФ у війні проти України. 

Додамо, у ніч на 29 січня іранський військовий завод з виробництва боєприпасів зазнав удару квадрокоптерів. Офіційний Тегеран зазначив, що його протиповітряна оборона збила один із безпілотників, а два інших вибухнули над складом, завдавши незначних пошкоджень даху. 

Арабські ЗМІ тоді повідомили, що Ізраїль нібито розпочав спецоперацію в Ірані. Мета операції – знищення військової промисловості. Також, за даними деяких іранських ЗМІ, причинами подій могли стати удари американських чи ізраїльських безпілотників. Але підтверджень цієї інформації немає.

Читайте також:
ООН засудила український удар по НПЗ в Татарстані, назвавши його ООН засудила український удар по НПЗ в Татарстані, назвавши його "цивільною інфраструктурою"
За перші три місяці 2024 року окупанти випустили по Україні 299 крилатих ракет і понад 1200 За перші три місяці 2024 року окупанти випустили по Україні 299 крилатих ракет і понад 1200 "Шахедів", – аналіз
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ
Ворог атакував Одещину та Миколаївщину: Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, на Миколаївщині є постраждалі Ворог атакував Одещину та Миколаївщину: Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, на Миколаївщині є постраждалі