USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Через підтоплення окупованих Олешок загинули вже дев'ятеро людей, – мер

Через відсутність електроенергії та підтоплення процес поховання загиблих ускладнюється
Затоплені Олешки 7.06.2023

Затоплені Олешки, 7 червня 2023 року

Джерело: відкриті джерела

Через підтоплення тимчасово окупованого міста Олешки Херсонської області загинули вже дев'ятеро людей. Про це в ефірі UWN заявив міський голова Євген Рищук.

Мер міста зазначив, що під час сьогоднішнього обстрілу росіян постраждали люди, які евакуйовувались. Наразі точна кількість постраждалих невідома. 

"Щодо ситуації в місті, були "прильоти" по будівлі школи, де знаходились люди, які евакуйовувались з дахів. Поки що пишуть люди, що є жертви, але кількості я не можу підтвердити, немає цієї цифри. На сьогодні вже підтверджених людей, які потонули в місті Олешки, дев'ятеро людей", – заявив мер. 

Євген Рищук також зазначив, що процес поховання загиблих ускладнюється тим, що в місті немає електроенергії, а робота моргу – призупинена. 

"В Олешках наразі немає електроенергії, морг не працює (й морг в лікарні був не дуже великий – на три тіла). Треба тільки ховати тіла, для цього зараз відшукуємо на десяти відсотків цієї території міста, що суха, ту територію для тимчасового поховання людей. Тому що іншого виходу в нас просто немає і скільки ще буде жертв, ми не знаємо, їх буде немало і ми це вже бачимо", – підсумовує мер.

Детальніше про те, як діяти у випадку смерті родичів чи сусідів на затоплених територіях, читайте за посиланням

Тимчасово окуповане росіянами місто Олешки на лівому березі Херсонщини внаслідок підриву окупантами ГЕС затоплене на 90%, а в тергромаді є населені пункти, повністю поглинуті водою.

Раніше

Вода з Каховської ГЕС, яку 6 червня підірвали окупанти, продовжує прибувати на правий і лівий береги Херсонщини

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Україна та Організація Об'єднаних Націй домовилися, що ООН негайно сформує групи, які будуть направлені на постраждалі тимчасово окуповані території лівобережжя Херсонщини для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей. 

Читайте також:
У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП
Підрив Каховської ГЕС: Збитки, завдані довкіллю України, вже становлять понад 1,5 млрд доларів Підрив Каховської ГЕС: Збитки, завдані довкіллю України, вже становлять понад 1,5 млрд доларів
Україна та ООН домовилися про евакуацію на окупованому лівобережжі Херсонщини Україна та ООН домовилися про евакуацію на окупованому лівобережжі Херсонщини
В Україні цьогоріч прогнозують зібрати близько 64 мільйонів тонн врожаю, що на 10% менше, ніж торік, – Гайду В Україні цьогоріч прогнозують зібрати близько 64 мільйонів тонн врожаю, що на 10% менше, ніж торік, – Гайду