USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Бундестаг погодив додаткову допомогу для України на суму 12 млрд євро

Бюджетний комітет німецького Бундестагу в середу дав зелене світло на надсилання коштів Києву
Німеччина

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Уряд Німеччини погодився направити Україні додаткову військову допомогу на суму 12 мільярдів євро. Про це повідомляє Reuters.

Бюджетний комітет німецького Бундестагу в середу дав зелене світло не передбаченим у бюджеті видаткам, які були запрошені Міністерством оборони та Міністерством закордонних справ.

У разі підтримки в німецькому парламенті цього рішення, 3,24 млрд євро буде виділено Україні на поточний рік, а ще 8,82 млрд євро буде надано до 2032 року.

Кошти будуть використані для прямих постачань зброї Києву, а також для поповнення запасів Бундесверу, арсенали якого вичерпалися через допомогу Україні.

"На ці гроші Україна може безпосередньо купувати озброєння за підтримки уряду Німеччини", – йдеться у заяві трьох політиків, які представляють коаліційний уряд у комітеті.

За даними Міністерства закордонних справ ФРН, з початку російського вторгнення уряд Німеччини виділив понад 14,2 мільярда євро на підтримку України.

Раніше

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен оголосив про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на загальну суму 350 млн доларів.

Також ми писали, що Європейський Союз перерахував другий транш макрофінансової допомоги на 1,5 млрд для України. Надання коштів передбачено річним пакетом допомоги на 18 млрд євро.

Читайте також:
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації
В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг