USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Будуть займатися "освітньою діяльністю": У Білорусі офіційно зареєстрували ПВК "Вагнер"

Відомості про компанію вже внесли до Єдиного держреєстру юросіб та індивідуальних підприємців Мін'юсту Білорусі
ПВК Вагнера

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

У Білорусі зареєстрували ТОВ "Група Вагнера" зі статутним фондом у 200 білоруських рублів. Компанія займеться "освітньою діяльністю". Про це повідомляє видання "Зеркало".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Група Вагнер" зареєстровано за адресою село Ціль Осиповичського району. Саме там розташований польовий табір, куди з Росії прибули найманці ПВК.

Основним видом діяльності ТОВ "Група Вагнера" заявлено "Інші види освіти, не включені до інших угруповань". До цього виду економічної діяльності включено навчальні центри, що пропонують корекційні курси, курси підвищення професійної кваліфікації навчання іноземних мов і навичкам ведення бесіди, комп'ютерні курси, курси виживання, навчання ораторського мистецтва та інші освітні послуги.

Власником компанії вказано громадянина Росії Максима Петрова.

Нагадаємо, в Могилівській області Білорусі почали будувати табори для розміщення найманців ПВК "Вагнер". 

Зазначалося, що будівництво було помічено поблизу міста Осиповичі, що розташоване за 200 км від українського кордону. У місцевому лісництві казали, що таборів буде декілька. Площа одного з них становитиме 24 тис. м², він розрахований на 8 тисяч осіб.

Пізніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак доручив перемістити польські війська із заходу на схід країни через можливі загрози, пов'язані з "навчаннями" групи "Вагнер" у Білорусі. 

Нещодавно аналітики ISW повідомили, що ПВК "Вагнер" перекидає групи чисельністю 500–600 осіб з Білорусі до Краснодарського краю, Воронезької та Ростовської областей. Оскільки самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія не фінансуватиме вагнерівців, і відмовився їм платити.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується